Radu Banciu: În Baia Mare s-a făcut apel ca ungurii să nu se mai căsătorească cu românii

Radu Banciu: În Baia Mare s-a făcut apel ca ungurii să nu se mai căsătorească cu românii

Jurnalistul Radu Banciu a comentat, vineri, în cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu”, difuzată de B1 TV, un apel făcut de o publicație maghiară din Baia Mare, care interzice uniunea dintre etnicii maghiari și români.

În Baia Mare, s-a făcut un apel de către o publicație care a publicat un manifest șocant, semnat de pedagogi, capi ai bisericilor, pentru soarta ungurimii. Apelul este la națiunea maghiară ca nu cumva ei să se mai căsătorească cu românii„, a relatat Banciu.

Acesta a adăugat că în manifest se susține că prin căsătoriile dintre maghiari și români, primii se îmbolnăvesc și își pierd identitatea națională.

În document se vorbește despre o boală care afectează ungurimea și identitatea maghiară. Maramureșenii sunt chemați să zică NU partenerilor străini, se vorbește de pericolul unor prietenii sau căsătorii între maghiari și români„, a încheiat Radu Banciu.

Radu Banciu: În Baia Mare, ungurii nu mai au voie să se căsătorească cu românii

Embed: " />
Ultima oră
07:14 - USR, cu gândul la alegerile anticipate. Cătălin Drulă: „Până la urmă, e corect să ne întoarcem către electorat, dacă nu se poate rezolva criza politică”
23:54 - În stațiunile din sudul litoralului s-ar putea da undă verde la construcția de clădiri cu mai mult de 9 etaje
23:37 - Incendiu în baia unui apartament din Târgoviște. ISU Dâmbovița: Au fost evacuați 15 locatari
23:20 - Cine este Rebeka Daniel, fata de 17 ani care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la SuperStar (Pro TV)
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile