Radu Mazăre, undă verde pentru extrădarea din Madagascar: Curtea de Apel Bucureşti a decis că sunt întrunite toate condiţiile pentru ca fostul edil să fie adus acasă

Radu Mazăre, undă verde pentru extrădarea din Madagascar: Curtea de Apel Bucureşti a decis că sunt întrunite toate condiţiile pentru ca fostul edil să fie adus acasă
Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Radu Mazăre poate fi extrădat. După aproape 30 de ore de la reţinerea lui, Curtea de Apel Bucureşti a decis că sunt întrunite toate condiţiile pentru ca fostul edil să fie adus acasă, informează B1 TV.

După ce Curtea de Apel București va transmite documentele către Ministerul Justiției, ministrul trebuie să întocmească documentația în vedere solicitării de extrădare a lui Radu Mazăre. Documentele vor fi transmise în Madagascar, unde fostul edil este arestat pentru șase zile, începând din data de 8 mai. Autoritățile din Madagascar vor decide luni dacă prelungesc arestarea preventivă a acestuia sau dacă îl eliberează condiționat, având în vedere că ultimele informații arată că înainte de a fi capturat, Mazăre obținuse un permis de rezidență pentru o perioadă de cinci ani. În acest sens, mai multe documente au fost depuse în fața judecătorilor odată cu atacarea deciziei de arestare preventivă.

Între timp, și iubita lui Radu Mazăre a fost lăsată în libertate. Inițial ea a fost reținută întrucât însoțea un urmărit internațional. Pentru lămurirea situației, aceasta a fost audiată, joi, timp de mai mule ore.

Și fiul lui Radu Mazăre, Răducu, a plecat către Madagascar pentru a fi alături de tatăl său.

În luna februarie, Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor fictive de terenuri de pe faleza din Constanța.

De asemenea, pe 3 mai, fostul edil a primit o condamnare la 9 ani și 10 luni de închisoare în dosarul „Polaris”. Decizia a fost luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție și nu este definitivă.

Radu Mazăre este plecat din ţară din decembrie 2017 şi trăieşte în Madagascar, unde şi-a construit din timp un complex de bungalow-uri pe malul Oceanului Indian.