Radu Soviani, audiat în comisia SRI: „Ce a fost publicat vineri nu este de fapt protocolul”

Radu Soviani, audiat în comisia SRI: Ce a fost publicat vineri nu este de fapt protocolul

Jurnalistul Radu Soviani s-a prezentat miercuri în faţa comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI pentru a fi audiat. Această audiere vine după ce acesta a afirmat că unele file din protocolul publicat de SRI vineri nu sunt de fapt cele reale.

La sosirea la comisie pentru audieri, Soviani şi-a menţinut declaraţii, ba chiar a susţinut că directorul SRI a recunoscut practic acest lucru.

„Apreciez faptul că ceea ce am semnalat a intrat în atenţia comisiei şi apreciez ceea ce, din punctul meu de vedere, reprezintă o admitere din partea directorului SRI că iniţial, pe site-ul SRI, au fost publicate alte file 17, 18 decât cele reale ale documentului. Din punctul meu de vedere este evidentă această admitere. Cred că cele şase argumentele care le-am prezentat eu sunt suficiente pentru a arăta că ceea ce a fost publicat vineri pe site-ul SRI nu este ceea ce reprezintă de fapt protocolul”, a declarat Radu Soviani.

Soviani a semnalat şi faptul că semnătura lui Florian Coldea, în exemplarul de protocol publicat de Parchetul General, pare diferită de cea din exemplarul SRI.

„Voi răspunde la toate întrebările comisiei. Am studiat documentele publice. Poate voi aduce şi nişte elemente legate de cât de urgent ar trebui desecretizat protocolul SRI cu ÎCCJ”, a declarat jurnalistul.

Tags: