Radu Țincu: Înainte de pandemia de COVID-19, existau și decese produse de gripă. Trebuie să luăm în calcul să ne vaccinăm antigripal, mai ales dacă ne plăsăm într-o grupă vulnerabilă (VIDEO)

Radu Țincu: Înainte de pandemia de COVID-19, existau și decese produse de gripă. Trebuie să luăm în calcul să ne vaccinăm antigripal, mai ales dacă ne plăsăm într-o grupă vulnerabilă (VIDEO)
Foto: captură B1 TV

Trebuie să luăm în calcul să ne vaccinăm antigripal, mai ales dacă ne plasăm într-o grupă vulnerabilă să dezvolte o formă severă de viroză respiratorie, a declarat dr. Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, miercuri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Radu Țincu, pe B1 TV: „Trebuie să luăm în calcul să ne vaccinăm antigripal”

„Eu nu cred că ar trebui să fim plictisiți vreodată de politici care vizează sănătatea noastră. Până la urmă, înainte de pandemia de COVID-19, gripa sezonieră făcea și ea victime – sigur, într-un număr mult mai restrâns decât a făcut COVID-19, dar în fiecare an erau pacienți care aveau nevoie de spitalizare și unii dintre ei, în special pacienți vârstnici, cu boli cronice, aveau decompensări care necesitau chiar terapie intensivă”, a spus medicul.

„Înainte de pandemia de COVID-19, existau și decese produse de gripă. De aceea, cred că trebuie să luăm în calcul să ne vaccinăm antigripal, mai ales dacă ne plasăm într-o grupă vulnerabilă să dezvolte o formă severă de viroză respiratorie”, a continuat el.

Întrebat ce înseamnă grupă vulnerabilă atunci când vorbim despre gripă, Radu Țincu a adăugat: „Gripa nu este altceva decât o viroză respiratorie ca și COVID-19. Până la urmă, grupele vulnerabile sunt asemănătoare. Vorbim de pacienți de peste 65 de ani, cu anumite patologii cronice, în special în zona respiratorie, bronșite cronice sau pacienți care au afectare cardiovasculară cronică, pentru că o infecție virală, fie că discutăm de gripă, fie că discutăm de COVID-19 sau de oricare alt virus gripal sau bacterie la nivel pulmonar, poate decompensa un astfel de organism, unde imunitatea nu este suficient de competentă pentru a elimina particula virală”.

„Toate persoanele care se găsesc în această zonă de vulnerabilitate ar trebui să se vaccineze. Să ne amintim că, în perioada pandemiei, gripa a fost extrem de rară tocmai pentru că anumite măsuri sanitare au fost implementate, cum ar fi distanțarea fizică, purtarea măștii de protecție, și oamenii nu au mai socializat la fel de mult”, a mai spus medicul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)