Raed Arafat: „A existat politizare în această pandemie. Se poate ajunge în situația în care populația să nu mai creadă nimic și să nu mai asculte nimic. Asta ar fi cel mai grav”

Raed Arafat: „A existat politizare în această pandemie. Se poate ajunge în situația în care populația să nu mai creadă nimic și să nu mai asculte nimic. Asta ar fi cel mai grav”
Foto: gov.ro

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a precizat că momentul alegerilor și campania electorală nu încurcă în vreun fel gestionarea epidemiei de COVID-19, însă o îngreunează.

De asemenea, Secretarul de Stat a mai declarat că epidemia de coronavirus de pe teritoriul României a fost politizată.

Raed Arafat: „A existat politizare în această pandemie”

Nu pot să spun că încurcă, este o situație pe care o trăim, normal că orice campanie electorală nu face ușoară lupta cu o pandemie, automat este aspectul unei situații de urgență care se politizează. A existat politizare în această pandemie, indiferent că vrem să recunoaștem sau nu”,a declarat Raed Arafat pentrumedikatv.ro.

Fără nicio discuție, la un anumit moment, acest lucru s-a observat…Eu dacă o să spun altceva lumea o să mă ia că nu sunt serios. Deci, clar că au existat niște momente de politizare așa cum am politizat, altă dată, alte situații de urgență.

Și noi foarte mult le explicăm colegilor din organizații mondiale – s-a vorbit la NATO, s-a vorbit la UE, la Națiunile Unite – că trebuie transmis tuturor politicienilor, chiar dacă pare o utopie, că situațiile de urgență care necesită reacții imediate nu pot să devină un teren de joacă pentru politic.

Deci, să lase astfel de situații și să colaboreze, nu să le folosească ca pe un teren de joacă, e greșit! Este foarte greșit în situația unei pandemii”, a declarat șeful DSU, punctând că „se poate ajunge chiar în situația în care populația să nu mai creadă nimic și să nu mai asculte nimic. Asta ar fi cel mai grav! Ar însemna să pierdem controlul.”

Raed Arafat recomandă vaccinarea împotriva gripei sezoniere

Raed Arafat susține că populația ar trebui să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, pentru că există riscul să se asocieze cu COVID-19, iar efectele sunt mult mai grave.

„Se va asocia COVID-ul cu gripa sezonieră și o să avem o perioadă dificilă, pentru că persoanele vulnerabile pentru COVID sunt vulnerabile inclusiv în cazul gripei sezoniere. De aici, sfatul pe care l-am dat: să se vaccineze împotriva gripei sezoniere.

Există, din câte înțeleg, doze care au fost achiziționate și aduse de Ministerul Sănătății, deci persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta elimină, cel puțin, un risc, chiar dacă nu este un risc eliminat total, pentru că poți încă să faci gripă, dar o faci într-o formă atenuată dacă ești vaccinat”, a spus Arafat recomandând în continuare respectarea regulilorde distanțare, protecție și igienă pentru a evita infectarea cu coronavirus.

Tags:
Ultima oră