Raed Arafat: Provocările noi care apar impun ca personalul de intervenţie să fie din ce în ce mai bine pregătit

Raed Arafat: Provocările noi care apar impun ca personalul de intervenţie să fie din ce în ce mai bine pregătit

Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, a precizat, la inaugurarea noului centru de pregătire şi antrenament pentru pompieri din Făgăraş, că noile provocări care apar impun o pregătire şi o perfecţionare continuă a personalului de intervenţie.

„Este un centru de pregătire continuă a pompierilor. A fost o lipsă în ţară a acestor centre, cel din Făgăraş fiind al şaselea, care permite pregătirea pompierilor din zonă pe anumite probleme specifice şi aici vorbim de foc în mod deosebit. Este un pas foarte important care intră în viziunea de a pregăti pompierii cât mai bine şi cât mai polivalent posibil, în sensul în care să facă faţă provocărilor care apar din ce în ce mai mult, provocări noi, nu numai riscurile clasice care apăreau cândva. Am văzut ce se întâmplă şi în lume, recent în Rusia, unde au decedat peste 60 de persoane şi au fost foarte mulţi răniţi. Din această cauză trebuie să mergem cât mai mult pe pregătirea profesională a personalului de intervenţie, iar acest centru este un pas major”, a menţionat Arafat, citat de Agerpres.

De asemenea, secretarul de stat a susţinut că referitor la investiţiile făcute în ultima perioadă în acest domeniu, din anul 2015 până la sfârşitul anului 2017, au fost cheltuite pentru dotări aproape 100 de milioane de euro, bani europeni şi de la bugetul de stat.

„Acum avem contracte în derulare în valoare de 104 milioane de euro şi urmează ca echipamentele să fie livrate în cursul acestui an. Se lucrează la alte licitaţii pentru dotări şi astfel ne aşteptăm ca până la sfârşitul anului 2020, dacă este să luăm în calcul şi investiţii care sunt de lungă durată, este posibil să ajungem la cheltuirea a 800 de milioane de euro, din care 600 de milioane alocate de Guvern anul trecut şi restul fonduri europene şi alte surse”, a conchis Raed Arafat.