Arafat, despre plângerea depusă împotriva sa de familia studentei decedate în accidentul din Apuseni: Se încearcă să fie găsiţi vinovaţi cu orice preţ. Avocații dau speranțe false familiei îndurerate

Arafat, despre plângerea depusă împotriva sa de familia studentei decedate în accidentul din Apuseni: Se încearcă să fie găsiţi vinovaţi cu orice preţ. Avocații dau speranțe false familiei îndurerate
Foto: Raed Arafat / Facebook

Raed Arafat a susținut că nu era în țară când s-a produs tragedia din Apuseni și nici nu avea responsabilităţi în misiunea de căutare. Precizările vin în contextul în care familia Aurei Ion, tânăra decedată în accident, a depus o plângere împotriva lui.

”Este momentul sa clarificam cateva aspecte penru ca nici eu nu pot permite sa fiu terfelit si denigrat continuu de catre persoane care au uitat juramantul si codul lor etic cand au intrat in meseria lor de avocati, folosindu-se de orice ocazie ca sa dea speranta falsa unei familii indurerate si sa le dezinformeze in privinta unor fapte care sunt convins ca ei, ca avocati, le cunosc bine”, a scris Arafat în debutul unei postări pe Facebook.

Întâi a ținut să precizeze că nici nu era în țară când a avut loc tragedia din Apuseni, apoi a răspuns şi acuzaţiilor potrivit cărora el ar fi fost cel care a dispus ca elicopterul SMURD să caute avionul: ”elicopterul SMURD a fost directionat imediat sa execute misunea de cautare salvare, decoland de la Targu Mures unde existau conditii de zbor, pilotii renuntand la misiune cand s-au apropriat de zona accidentului si au vazut ca vizibilitatea este redusa existand si conditii de givraj, astfel ei au transmis si pilotilor de la Min. apararii Nationale datele despre conditiile ca sa nu mai decoleze dupa ce primisera ordinul de la Ministerul Apararii. Pentru avocata care nu stie, sau se face ca nu stie, elicoptere care sa caute pe ceata in zonele montane, pe vizibilitate zero, nu exista inca nici in Romania si nici in alta parte. Cand conditiile meteo nu permit executarea unei misiuni de cautare salvare pe calea aerului, misiunea de cautare salvare se rezuma la fortele terestre, pur si simplu, ca sa nu avem si alte victime din randul salvatorilor. Faptul ca elicopterul a decolat, avand conditii de zbor, este decizia comandantului si nu a mea. Doar pilotul comandant decide in final daca decoleaza sau nu cand este vorba de conditiile meteo si de vizibilitate”.

Raed Arafat a mai ținut să sublinieze şi faptul că nu a avut nicio implicare în organizarea misiunii de transplant.

”Chiar daca as fi fost in tara, repsonsabilitatile mele se rezumau la activitatea de acordare a primului ajutor si asistenta medicala de urgenta si in nici un caz la misiunea de cautare salvare. (…) Ca sa concluzionez, de la tragedia din Apuseni incoace, se incearca sa fie gasiti vinovati cu orice pret pentru fiecare deces, pentru orice accident si pentru oircare situatie atacand in mod deosebit pe cei care incearca sa salveze vietile in cele mai dificile conditii. Avocatii indeamna rudele pentru ca asa pot sa faca bani pe seama lor, fara sa generalizam acest mod de comportament la toti avocatii, ei dau speranta ca dreptatea va fi facuta si ca trebuie luptat in justitie cand si ei stiu ca trag de o ata subtire si creaza cazuri si iluzii care nu au fundament nici in realitate si nici in logica. Se refera in articolele care le-am vazut la schimbarea probelor, la secretizarea documentelor si la alte situatii de care nu am cunostinta si nu intra nici astazi in sfera mea de responsabilitate. Din nou afirm ca inteleg durerea unei familii insa nu inteleg pe cei care continua sa indemne familia respectiva sa se bazeze pe acuzatii si argumente bazaconice si rupte de realitatea situatiei. Faptul ca familia Ion, cu avocata acestora, incearca sa ma acuze penal este dreptul lor, si este un sport des practicat in Romania, dar sa nu se astepte la tacere din partea mea. Sunt multe argumente care vin in sprijinul ideii ca studenta Aura Ion a decedat la scurt timp dupa prabusirea avionului si nu la ore dupa prabusirea acestuia cum unii incearca sa insinueze ca sa puna vina totala pe echipele de salvare. Sunt multe intrebari care trebuie puse cum ar fi intrebarea daca in avion toata lumea avea centurile de siguranta puse respectand regulile de baza in timpul zborului si daca decizia de a zbura in conditiile meteorologice de atunci era una inteleapta din partea pilotului, si asa mai departe”, a mai scris Raed Arafat, pe Facebook.

Ultima oră