Raed Arafat, explicaţii după propunerea-şoc: „Au fost închişi ochii. Trebuie să intrăm în normalitate”

Raed Arafat, explicaţii după propunerea-şoc: Au fost închişi ochii. Trebuie să intrăm în normalitate

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a venit cu precizări, după propunerea-şoc pe care a avut-o.

El a susţinut că e nevoie de o delimitare a sectorului privat de cel public şi stabilirea unor reguli clare, care să ducă chiar la interdicţia medicilor de a lucra simultan în ambele sectoare (Detalii AICI).

Arafat şi-a explicat propunerea şi spune că veniturile medicilor au ajuns la un nivel suficient de mare încât aceştia să poată renunţa cu uşurinţă la jobul din privat.
„Au fost închişi ochii pentru că totdeauna s-a zis că veniturile nu sunt suficiente. Acum s-a ajuns la un nivel corect, peste media naţională. Va veni momentul să gândim cum rezolvăm această problemă.(…)
Pe lângă faptul că trebuie să asigurăm o delimitare clară între sectoare, noi avem un program ciudat în spitale. Trebuie să intrăm în normalitate. Spitale cu funcționare maximă timp de opt ore pe zi, un program normal, cu asta am putea rezolva mult mai multe cazuri și ar scădea costurile în anumite situații. Trebuie să creștem calitatea în sistem. Dacă avem personal dedicat, care nu este în două locuri, ar face tot posibilul să ridice nivelul locului în care lucrează”, a declarat, la Antena 3, Raed Arafat.