Raed Arafat: Sper ca în cel mai scurt timp să avem elicopter SMURD pentru regiunea Nord-Vest

Raed Arafat: Sper ca în cel mai scurt timp să avem elicopter SMURD pentru regiunea Nord-Vest
Foto: today.md

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de Stat în MAI Raed Arafat, a declarat, vineri, la Cluj, că în cel mai scurt timp va fi inaugurată, în judeţul Sălaj, baza de unde va putea fi operat un elicopter SMURD care să deservească regiunea de Nord-Vest, potrivit adevarul.ro.

Raed Arafat a mai declarat că elicopterul SMURD care va deservi Regiunea de Nord-Vest ar putea deveni funcţional din acest an.

„Baza pentru elicopterul SMURD este aproape gata şi a fost realizată de Consiliul Judeţean Sălaj. Există pentru început elicopter de rezervă şi urmează să ne consultăm cu colegii de la aviaţie, pe partea de piloţi, de pregătire. Eu sper ca, în cel mai scurt timp, chiar în cursul acestui an, să reuşim să pornim baza”, a explicat Raed Arafat.

Raed Arafat s-a aflat, vineri, la Cluj, pentru a participa la festivităţile prilejuite de "Înmânarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Avram Iancu al judeţului Cluj” şi "Aniversarea a 80 de atestare documentară a pompierilor militari din Cluj”.