Raed Arafat: E o AGRESIVITATE IMENSĂ în promovarea țigărilor electronice! E o recrutare! / Proiect: Țigările electronice, inclusiv IQOS și Glo, INTERZISE în spațiile închise

Raed Arafat: E o AGRESIVITATE IMENSĂ în promovarea țigărilor electronice! E o recrutare! / Proiect: Țigările electronice, inclusiv IQOS și Glo, INTERZISE în spațiile închise

Raed Arafat a criticat din nou promovarea extrem de agresivă care se face în ultima perioadă pentru țigările electronice. Secretatul de stat a remarcat faptul că potențialii cumpărători sunt ademeniți cu promisiunea că pot încerca produsele gratuit, deci practic putem vorbi de o recrutare. Acesta insistă că absolut toate produsele bazate pe nicotină crează dependență.

Arafat a criticat de mai multe ori promovarea țigărilor de tip IQOS și Glo, avertizând că aceasta este agresivă și extrem de înșelătoare,deoarece induce falsa idee că aceste țigări sunt mai puțin periculoase decât cele obținuite.

Raed Arafat a declarat, pentru Digi24, că noile produse pe bază de tutun ar trebui interzise în spaţiile închise şi să nu mai fie promovate în zone publice.

”E o sesizarea a mea, e o agresivitate imensă în promovarea noilor produse. A fost pasajul Universităţii, care era împânzit pe fiecare stâlp. Ba mai mult – încercaţi pe gratis – e o recrutare. Orice e bază pe bază de nicotină crează dependenţă. De ce acceptăm să le promovăm sub formă de tutun încălzit. Legislaţia a rămas incompletă şi are hibe – poate unele au fost intenţionate”, a declarat Raed Arafat.

Întrebat dacă a fumat vreodată, acesta a răspuns: ”Da, un fum și am jurat că nu mai pun în gură ţigară! Tatăl meu fuma 3 pachete pe zi. S-a oprit – asta nu l-a scutit de efecte, care au fost la baza decesului lui, care era infarctul miocardic acut!”.

Anterior, el a catalogat noua tehnologie drept ”noile aparate ale morții”: ”revenirea la promovarea agresivă a tutunului sub noua formă de fumat nu va avea impact doar asupra fumătorilor clasici. Promovarea atinge și copiii, și tinerii care încă nu au început să fumeze, iar fumatul, indiferent sub ce formă, este un pericol pentru sănătatea publică și este pericol pentru orice persoană care îl practică precum și pentru persoanele din jurul ei”.

Un proiect de lege depus în Senat prevede interzicerea ţigărilor electronice, inclusiv IQOS sau Glo, în spațiile publice, pe modelul regulilor deja impuse pentru țigările clasice. (Detalii AICI)