Raluca Turcan: În spitalele din Transilvania se încearcă creșterea cu 10% a locurilor la ATI / Sibiu a trimis pacienți la Argeș

Raluca Turcan: În spitalele din Transilvania se încearcă creșterea cu 10% a locurilor la ATI / Sibiu a trimis pacienți la Argeș

În Transilvania, spitalele COVID și cele dedicate pacienților infectați cu noul coronavirus vor avea o creștere de 10% a paturilor de la ATI. La Sibiu, secția de terapie intensivă este deja plină, iar bolnavii care necesitau îngrijire au fost transferați la Argeș, după cum a precizat vicepremierul Raluca Turcan, informează Agerpres.

Locurile ATI din Transilvania, suplimentate cu 10%

Vicepremierul a precizat, în cursul zilei de miercuri, că în fiecare spital COVID și în unităție de suport se urmărește creșterea locurilor disponibile din secțiile ATI.

Astăzi va veni la Sibiu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, care este într-un circuit în mai multe spitale din Transilvania, pentru că noi acum suntem într-un proces de suplimentare la nivel de regiune a locurilor la ATI. Aşadar, în fiecare spital COVID, suport COVID, se caută disponibilitate astfel încât să creştem cu 10 % capacitatea la ATI la nivel de regiune”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, în timpul unei conferințe de presă.

Apel pentru respectarea măsurilor sanitare

Totodată, președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpeanu a făcut un apel către populație, pentru respectarea măsurilor sanitare, în vederea combaterii răspândirii noului coronavirus.

„Situaţia este îngrijorătoare, dar nu numai la Sibiu, ci în întreaga Românie şi în întreaga lume. La ATI, din păcate, sunt toate locurile ocupate. Până în urmă cu trei săptămâni am fost noi în măsură să ajutăm alte judeţe, să aducă pacienţi la ATI, din păcate, săptămâna trecută am fost nevoiţi noi să transferăm cinci pacienţi în judeţul Argeş, însă cu ajutorul Guvernului României, al Ministerului Sănătăţii vom mări această capacitate. Mâine vor ajunge la Spitalul Judeţean Sibiu şase circuite pentru ventilatoare, pentru dotarea paturilor de ATI, destinate special COVID. În maxim două săptămâni aceste paturi, aceste sisteme de ventilaţie vor fi complete, personalul va fi instruit şi vom mări capacitatea cu şase paturi. Apelul meu către sibieni a fost încă o dată de a avea grijă, pentru că este important să ne protejăm şi să nu ajungem în sistemul medical, pentru a-l colmata”, a prcizat ea, în timpul conferinței de presă.