Reacția Poliției Române după ce agenții s-au plâns că noile uniforme sunt „de cea mai proasta calitate”. IGPR dă de înțeles că polițiștii nu știu să le poarte (FOTO)

Reacția Poliției Române după ce agenții s-au plâns că noile uniforme sunt „de cea mai proasta calitate”. IGPR dă de înțeles că polițiștii nu știu să le poarte (FOTO)
Cum arată uniformele noi pe care le-au primit polițiștii. Sursa foto: Sindicatul Europol / Facebook

După ce sindicaliștii s-au plâns de proasta calitate a noilor uniforme pentru polițiști, IGPR a transmis că acestea vor fi înlocuite pe cheltuiala furnizorului, deoarece sunt în garanție. Pe de altă parte, Poliția Română a sugerat că de vină ar putea fi și agenții, că nu știu să le folosească.

Ce au reclamat sindicaliștii despre noile uniforme ale polițiștilor

Sindicatul Europol a acuzat că pantalonii pe care i-au primit cei peste 3000 de polițiști ce au absolvit școala de agenți de poliție sau au fost încadrați direct în 2022 au un material „de cea mai proastă calitate, a cedat după primele 5 spălări”.

„Croiala nu respectă specificațiile, nici măcar buzunarele nu pot fi folosite pentru că sunt prea mici, probabil pentru că voiau să facă economie de material. Rezistența la uzură este inexistentă, materialul se sfâșie, scămoșează și fibra textilă se subțiază după primele spălări”, mai reclamă sindicaliștii.

Ei au acuzat apoi direct că „banii publici sunt ‘sifonați’ la vedere” și că nicio uniformă nu a fost schimbată după reclamațiile lor: „Și cu milioanele de euro plătite, și cu materiale de cea mai proasta calitate”.

Ce spune Poliția Română depsre noile uniforme

Inspectoratul General al Poliției Române a transmis apoi că uniformele vor fi schimbate pe cheltuiala furnizorului.

Reprezentanții IGPR au cerut celor 42 de unități teritoriale de poliție să transmită dacă au reclamații din partea agenților.

„După primirea informărilor, reprezentanții I.G.P.R. au convocat reprezentanții operatorilor economici, pentru prezentarea aspectelor semnalate, solicitându-le schimbarea elementelor de uniformă, având în vedere că acestea sunt în perioada de garanție.

De asemenea, echipamentele vor fi evaluate într-un laborator de specialitate.

Facem precizarea că echipamentul se află în perioada de garanție, iar, în cazul unor semnalări, echipamentele vor fi schimbate pe cheltuiala furnizorului”, a transmis IGPR, într-un comunicat.

Pe de altă parte, Inspectoratul a dat de înțeles că nici polițiștii nu prea știu să poarte uniformele: „Totodată, au fost transmise în teritoriu recomandări cu privire la portul corect al uniformei, în special cu privire la poziționarea corectă a centurii”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)