Realitatea Media rămâne la Elan Schwartzenberg: Acesta a câștigat pentru a 27-a oară procesele cu actualii deținători

Realitatea Media rămâne la Elan Schwartzenberg: Acesta a câștigat pentru a 27-a oară procesele cu actualii deținători
Foto: paginademedia.ro

Elan Schwartzenberg câştigă pentru a 27-a oară procesele cu actualii deţinători ai Realităţii Media, însă, de fiecare dată, aceste decizii sunt ignorate de judecătorul sindic, cel care are pe rol insolvenţa companiei. Magistratul a fost reclamat de nenumărate ori la instituţiile abilitate, dar, până acum nu a fost luată nicio măsură impotriva sa.

GMG Media, societate deţinută de Cozmin Guşă a pierdut la Curtea de Apel Bucureşti contestaţia în anulare la o altă decizie favborabilă – tot lui Elan Schwartzenberg, decizie care arăta că E Boutique este creditor al Realitatea Media.

„Se întâmplă de un an de zile ca avocaţii mei să vă desfiinţeze toate hotărârile, iar dumneavoastră să le re-emiteţi, profitând de un text din legea insolvenţei care dispune că judecătorul sindic nu devine incompatibil dupa ce Curtea de Apel îi desfiinţează soluţiile”, se arată într-o scrisoare a lui Elan Schwartzenberg către judecătorul sindic.

Lucrurile sunt departe de a se rezolva întrucât GMG Media a formulat numeroase contestații în anulare, care de mai bine de doi ani se judecă pe rolurile instanțelor, timp în care Realitatea Media acumulează tot mai multe datorii. Unul dintre apărătorii din dosar îl acuză pe judecatoriul sindic că anulează toate deciziile date de Curtea de Apel, decizii care aplicate ar schimba situaţia în care se afla acum Realitatea Media.

„Nimeni nu o trage la răspundere, deși există niste inspecții judiciare care se efectuează. Au fost făcute și plângeri la CSM, dar nu trage nimeni la răspundere pe acest judecător sindic”, a spus avocatul Gheorghe Piperea.

Acest lucru a fost reclamat încă de anul trecut Elan Schwartzenberg într-o scrisoare deschisă trimisă judecatorului sindic dar și prin plângerile depuse la instituțiile abilitate.

„Dar mai sunt convins un lucru: la un moment dat, acest joc de-a răspunderea penală se va sfârşi rău pentru dumneavoastră, dna Moncea. Vă menţionez în mod cât se poate de ferm că am sesizat şi voi sesiza în continuare toate organele legale abilitate să soluţioneze ilegalităţile pe care le-aţi săvârşit şi pe care observ că le săvârşiţi în continuare pentru a face posibilă repunerea mea în drepturile deţinute în mod legitim şi legal”, se mai arată în scrisoarea lui Elan.

Realitatea Media rămâne la Elan Schwartzenberg