Recensământ 2022. Românii sunt nevoiți să aștepte la cozi după ce sistemul informatic a dat erori

Recensământ 2022. Românii sunt nevoiți să aștepte la cozi după ce sistemul informatic a dat erori
Președintele INS a anunțat primele date ale Recensământului 2022. România are cu un milion de locuitori mai puțin față de 2011: „Sunt pesimist în ce privește evoluția demografică”. Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mai mulți români sunt nevoiți să stea ore întregi la cozi la centrele fixe de recenzare a populației. Se pare că aceștia au trebuit de asemenea să refacă formularele, deoarece sistemul informatic al statului a dat erori.

De exemplu, în București s-au deschis mai multe puncte fixe de recenzare, iar oamenii care au avut posibilitatea să meargă la una dintre ele au  fost nevoiți să aștepte la cozi uriaşe pentru completarea formularelor mai ales din cauza lipsei de personal care trebuia să prelucreze datele, conform Antena3.ro.

Cozi uriașe la punctele fixe de recenzare din Capitală

În multe cazuri românii care s-au recenzat online au fost nevoiţi să recompleteze formulare pentru că sistemul informatic al statului a dat erori, iar multe centre care figurează pe liste nu s-au deschis încă.

„Deja am două ore şi văd neputinţa statului român, iar în sala sunt oameni în vârstă, bolnavi, care nu au ce căuta în sală. Trebuia să avem recenzori. Trebuia să fie gata până pe data de 17. Dacă nu era o rudă de a mea, nu veneam. Nu este obligaţia mea sa ma autorecenzez, este obligaţia statului”, a povestit o femeie.

Potrivit Hotărârii nr. 12/2022 a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din România în anul 2021, perioada de prelucrare a datelor de către recenzori prin interviuri faţă în faţă  se prelungeşte până în data de 24 iulie 2022, conform mediafax.ro.

Lipsă de recenzori la Recensământ 2022

Conform informațiilor furnizate de  Institutul Național de Statistică   doar 52,5% din populația Capitalei era recenzată până la ziua de 5 iulie 2022.

„Această procedură a fost aleasă pentru că nu am avut recenzori, în special în municipiul Bucureşti, a fost o lipsă foarte mare de recenzori. Este o lipsă foarte mare de recenzori şi, aflându-ne în imposibilitatea de a trimite recenzori la domiciliile oamenilor, a trebuit să apelam la această varianta”, a spus Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt Recensământul Populaţiei şi Locuinţei, conform sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”
19:49 - Un bărbat de 37 de ani a comis cinci infracțiuni în câteva ore, la Huși. IPJ Vaslui: „Se manifesta violent și era incoerent”