Galaţi: O reţea infracţională care a produs un prejudiciu de 800.000 de euro a fost destructurată de DIICOT

Galaţi: O reţea infracţională care a produs un prejudiciu de 800.000 de euro a fost destructurată de DIICOT

O reţea infracţională din judeţul Galaţi, specializată în spălare de bani şi înșelăciuni a fost destructurată de procurorii DIICCOT Galaţi.

Prejudiciul cauzat de această grupare a fost de 800.000 de euro, iar în urma percheziţiilor au fost duse la audieri 16 persoane, potrivit unui comunicat.

Totodată, în urma acţiunii DIICOT au fost reţinuţi trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 39 şi 59 de ani.

„Acţionând în cadrul grupului infracţional, în diferite forme de participaţie, inculpaţii au indus în eroare reprezentanţii legali ai unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Brăila, cu ocazia încheierii şi derulării unui contract de vânzare cumpărare a unei cantităţi de cereale peste 4.000 tone de cereale, inclusiv prin utilizarea unor calităţi şi mijloace frauduloase, în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, prejudiciul fiind în valoare totală de 2.923.600 lei (peste 626.000 euro).

În paralel, cei trei membri ai grupului infracţional, prin utilizarea în scop fradulos a trei societăţi comerciale, au schimbat şi transferat importante cantităţi de cereale provenite din comiterea infracţiunii de înşelăciune în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestora – comunicat DIICOT, Serviciul Teritorial Galaţi”, se arată în comunicat.

Tags: