Rețea de prostituție din Timișoara, destructurată de DIICOT

Rețea de prostituție din Timișoara, destructurată de DIICOT

O reţea de prostituţie din Timişoara a fost destructurată de procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată. Aceştia au făcut descinderi la 16 adrese, printre care şi două hoteluri.

Mai multe tinere care ofereau servicii sexuale de lux contra cost, dar şi angajate ale hotelurilor, care ar fi negociat tranzacţiile, au fost duse la audieri.

Tarifele cerute de acestea porneau de la 100 de euro şi puteau ajunge până la 500 de euro. Astfel că într-o singură lună, gruparea putea aduna chiar 80.000 de euro.

Autorităţile plănuiesc să audieze în zilele următoare şi clienţii escortelor, în majoritate oameni de afaceri din Timişoara.

„Din materialul probator administrat de procurorii DIICOT rezultă că, în cursul acestui an, grupul infracțional organizat, format din 15 membri – patru bărbați și 11 femei-recepționere ale unor unități de cazare turistică din județul Timiș, au facilitat practicarea prostituției de către 40 de tinere, contra unor tarife variind între 100 și 500 de euro, în funcție de serviciile sexuale prestate și de perioada de timp”, arată DIICOT. În cadrul grupului infracțional organizat, bărbații asigurau transportul victimelor între hotelurile în care avea loc acțiunea de exploatare a lor, iar recepționerele racolau clienți dornici să răsplătească cu bani cash serviciile sexuale care li se prestau. Printre aceștia se numără afaceriști cu petrol, fotbaliști, avocați, patroni ai altor hoteluri, cetățeni români, dar și cetățeni străini (nemți, italieni).

De asemenea, față de recepționerele implicate există suspiciunea rezonabilă că racolau tinerele în funcție de aspectul fizic sau alte cerințe, imagini cu acestea fiind arătate unora dintre clienții cazați în cele 12 hoteluri și pensiuni prin intermediul a trei rețele de socializare și comunicare.

În interiorul grupării conduse de două femei, fiecare membru avea rolul foarte bine determinat. Astfel, unele dintre recepționere aveau sarcina de a “educa” tinerele racolate cu privire la tehnicile meseriei de prostituată destăinuindu-le preferințele clienților.

Recepționera de serviciu asigura intrarea în hotel a tinerei care urma să se prostitueze. Totodată aceasta încasa comisionul de la prostituată și îl înmâna recepționerei care racolase clientul.

De asemenea, în afară de comisionul pe care îl încasau de la tinere, recepționerele beneficiau și de alte „favoruri” de la clienţi, acestea constând în cadouri, sume de bani sau alte beneficii (parfumuri, combustibil, băuturi fine, dulciuri, ţigări etc).

Până în prezent, procurorii DIICOT și polițiștii BCCO au efectuat un calcul estimativ al câștigurilor realizate de către proxeneți timp de patru luni de pe urma exploatării a 10 victime, estimarea atingând suma de 80.000 de euro.

Procurorii DIICOT au emis 23 de mandate de aducere pe numele membrilor grupării, dar și a unora dintre victime. Aceste persoane vor fi conduse la sediul DIICOT – ST Timișoara în vederea audierii lor.