Retragerea Ordinului Național ”Steaua României” a lui Tokes, discutată în cadrul Consiliului de onoare

Retragerea Ordinului Național ”Steaua României” a lui Tokes, discutată în cadrul Consiliului de onoare

Consiliul de onoare va discuta joi despre posibilitatea retragerii Ordinului Naţional „Steaua României” a lui Laszlo Tokes.

La şedinţă a fost invitat şi europarlamentarul, dar a anunţat că vine doar avocatul lui. Şi asta pentru că  Tokes crede că acest consiliu este nestatutar şi că a fost votat de mai puţin de jumatate din membrii ordinului.

Laszlo Tokes ar putea rămâne fără decoraţie, după ce pe 27 iulie, europarlamentarul  i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban să ofere „protectorat” Transilvaniei, „aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”.

Declaraţiile l-au deranjat pe preşedintele României Traian Băsescu şi a cerut retragerea Ordinului Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pe care îl Tokes primise în decembrie 2009, la 20 de ani de la Revoluţie.

Ultima oră
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus
16:23 - Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil. Sabin Cornoiu: Este mai intuitivă și mai ușor de folosit