Revoltător: Un pacient bolnav de epilepsie a fost bătut, sedat şi legat de pat la Spitalul Judeţean Oradea

Revoltător: Un pacient bolnav de epilepsie a fost bătut, sedat şi legat de pat la Spitalul Judeţean Oradea
Omul s-a scuzat că vorbește la telefon cu soția și nu vrea să-i deranjeze pe ceilalți pacienți din cameră, sursă foto: captură YT

Un asistent și un infirmier sunt acuzați că au bătut cu pumnii un pacient bolnav de epilepsie. Alături de ei, un medic este acuzat că a preferat să ascundă faptul că bărbatul a fost bătut, sedat și legat de pat de angajații spitalului, anunță Antena3.

Pacientul a refuzat să intre în salon pentru că vorbea cu soția la telefon în acel moment

Supărarea infirmierului de pe secția de psihiatrie a Spitalului din Oradea a fost declanșată de refuzul pacientului de a intra în salon în momentul în care i s-a cerut ferm asta.

Omul s-a scuzat că vorbește la telefon cu soția și nu vrea să-i deranjeze pe ceilalți pacienți din cameră, doar că infirmierul nu a mai așteptat să închidă telefonul și l-a chemat pe asistent.

Împreună l-au imobilizat și l-au dus în salon, în timp ce l-ar fi lovit cu pumnii peste spate, pentru a nu opune rezistență. Acolo, orădeanul ar fi fost legat de pat, dar și sedat.

L-au imobilizat și l-au dus în salon, în timp ce l-ar fi lovit cu pumnii peste spate, pentru a nu opune rezistență, sursă foto: captură video

Șocantă este însă și reacția medicului ce l-ar fi sfătuit pe bărbat să nu facă plângere împotriva celor doi, deoarece va mai avea nevoie de ajutorul lor, fiind vorba despre un pacient cu epilepsie.

În cele din urmă, orădeanul a obținut un certificat medico-legal și a acționat în instanță pe toți cei trei.
Infirmierul și asistentul s-au ales cu câte un an de închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității pentru 90 de zile, dar și plata unor daune morale în valoare de 10.000 de lei.

Medicul a scăpat cu un simplu avertisment.
Hotărârea magistraților a fost deja atacată de ambele părți, iar judecătorii de la Curtea de Apel Oradea vor trebui să decidă dacă păstrează sau nu această sentință.

Urmăriți B1TV.ro și pe