Rezervoarele suplimentare ale unui MiG-21 s-au desprins de avion, într-o zonă nepopulată

Rezervoarele suplimentare ale unui MiG-21 s-au desprins de avion, într-o zonă nepopulată
Foto: roaf.ro

Rezervoarele suplimentare de combustibil ale unei aeronave MiG-21 LanceR (Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii) s-au desprins de avion, într-o zonă nepopulată, marți, în jurul orei 16:00, pe timpul executării unui zbor de antrenament, o comisie a SMFA cercetând cauza producerii incidentului, informează MApN.

„Marţi, 21 octombrie, în jurul orei 16.00, pe timpul executării unui zbor de antrenament, rezervoarele suplimentare de combustibil ale unei aeronave MiG-21 LanceR (Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii) s-au desprins de avion, într-o zonă nepopulată”, se arată în comunicatul de presă transmis de Ministerul Apărării.

Conform sursei citate, „o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene cercetează cauza producerii incidentului de zbor”.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului, din primele cercetări rezultă că rezervoarele s-ar fi desprins în urma unei defecțiuni tehnice.

”Rezervoarele suplimentare de combustibil desprinse de pe un MiG – 21 LanceR erau, din fericire, goale, și au căzut într-o zonă nepopulată situată undeva între județele Suceava și Bistrița-Năsăud. Avionul nu a fost pus nicio clipă în pericol de acest incident de zbor care este investigat de o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene. Din primele cercetări rezultă că rezervoarele s-ar fi desprins, cel mai probabil, în urma unei defecțiuni tehnice”, au mai arătat sursele.