Reziduurile de la o fermă avicolă din județul Giurgiu, o adevărată bombă ecologică pentru locuitori

Reziduurile de la o fermă avicolă din județul Giurgiu, o adevărată bombă ecologică pentru locuitori

Dejecţiile provenite de la o fermă avicolă din judeţul Giurgiu le dau bătăi de cap localnicilor unei comune aflată la doar câţiva kilometri distanţă. Reziduuri şi cadavre de păsări sunt depozitate în imediata apropiere a localităţii, făcând aerul irespirabil.

Deşi au sesizat autorităţile în repetate rânduri, pentru a rezolva problema, localnicii nu au primit niciun răspuns.

Dejecţiile provenite de o fermă agricolă din judeţul Giurgiu sunt transportate la 7 kilometri distanţă şi depozitate pe terenul agricol din zona comunei Daia, la doar câţiva metri de DN 5 şi DN 41. Sute de tone de deşeuri, în amestec cu fulgi şi cadavre de păsări fac aerul irespirabil pe timp de caniculă pentru localnicii comunei.

Localnicii se plâng că depozitarea rezidurilor în zonă poluează aerul, solul, dar şi apa. Când plouă, rezudurile sunt spălate de precipitaţii, iar compostul rezultat se infiltrează în pânza freatică de apă potabilă care alimentează satul Plopşoru şi comuna Daia, aflate în zonă. Şi culturile sunt infestate de compostul toxic.

Localnicii au sesizat autorităţile locale pentru soluţionarea situaţiei, însă nu s-a luat nicio măsură.

„O parte din dejecţii sunt aruncate la proprietarii de terenuri care ei le cer, iar o parte din dejecţii nu cunosc cum au ajuns acolo. Eu am luat legătură cu proprietarii care au cerut şi cu cei care nu au cerut dar până în momentul acesta nimeni nu a făcut nicio sesizare scrisă. De vreo săptămână de zile au apărut discuţii mai aprinse şi urma să luăm o măsură, să anunţăm organele compentente, să facem o adresă la Garda de Mediu de la noi din judeţ dar până la momentul ăsta nu am întreprins nicio măsură pentru că nimeni nu mi-a făcut nicio sesizare scrisă, tot ce a fost a fost decât verbal”, declară primarul comunei Daia.

Localnicii comunei Daia ameninţă însă că, în cazul în care nu se vor lua măsurile legale pentru soluţionarea problemei, se va trece la proteste.

Oamenii iau în calcul inclusiv blocarea celor două drumuri naţionale din zonă, DN 5 şi DN 41.

Focar de infecție într-un localitate din Giurgiu, din cauza unei ferme avicole

Embed: