România, afectată de ninsori puternice și rafale de vânt. Meteorologii au emis un cod galben și unul portocaliu (VIDEO)

România, afectată de ninsori puternice și rafale de vânt. Meteorologii au emis un cod galben și unul portocaliu (VIDEO)
Foto: telegrafonline.ro

Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea pentru întreaga țară, valabil de vineri dimineață, până sâmbătă la ora 02.00, informează B1 TV. Totodată, ANM a emis și un cod portocaliu de viscol pentru judeţele Neamţ, Caraş Severin, Cluj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava, unde rafalele de vânt ar putea atinge viteze de peste 90 de kilometri pe oră.

Dacă în vest, sud și est vor fi intensificări ale vântului și, izolat, polei, în zonele de munte, nord și centru vor fi ninsori însemnate cantitativ şi viscolite.

România, afectată de ninsori puternice și rafale de vânt. Meteorologii au emis un cod galben și unul portocaliu

#DIRECT_ONE_nzf4su#

”În intervalul menţionat, vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia, iar în seara zilei de vineri, 2 decembrie şi în prima jumătate a nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 decembrie), mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei. Rafalele vor depăşi 55…65 km/h şi pe arii restrânse 70…75 km/h. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului”, au transmis meteorologii.

În nord, centru și mai ales în zonele de munte va continua să ningă abundent, iar vântul va viscoli și troieni zăpada. Mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, vântul va sufla chiar și cu peste 100 de km/h, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

Urmăriți B1TV.ro și pe