România continuă discuțiile cu Ungaria pentru transferul pacienților COVID-19 în spitalele din țara vecină (VIDEO)

România continuă discuțiile cu Ungaria pentru transferul pacienților COVID-19 în spitalele din țara vecină (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit, în direct pe B1 TV, despre stadiul în care se află discuțiile cu Ungaria, pentru un eventual transfer al pacienților bolnavi de COVID-19, în spitalele din țara vecină.

Șeful DSU a precizat că pentru moment discuțiile sunt în curs, urmând ca mai multe lucruri să se concretizeze în curând.

Discuțiile cu Ungaria se țin la nivelul colegilor de la Ministerul Sănătății și așteptăm, pentru că cum se știe, ca să primești pacienți din altă parte trebuie să ai anumite proceduri, anumite aspecte la care se lucrează în prezent. 

Când vom avea mai multe informații, vom anunța, dar aceste discuții se țin în continuare la nivelul Ministerului Sănătății cu Ungaria”, a declarat Raed Arafat, în direct pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

România ar putea trimite pacienți COVID-19 în Ungaria

România ar putea trimite pacienți COVID-19 în Ungaria. Câteva sute de bolnavi vor fi transferați pe cale terestră, la un spital din apropierea graniței

Ungaria s-a oferit să ajute România, în tratarea pacienților bolnavi de COVID-19, după cum a anunțat chiar ministrul de Externe de la Budapesta, în cursul zilei de joi.

Ministrul de externe Peter Szijjarto a oferit sprijin din partea Ungariei pentru tratarea pacienților cu coronavirus, într-o scrisoare transmisă în weekend”, a transmis Ministerul de Externe de la Budapesta, într-un răspuns adresat agenției Reuters.