România, dată exemplu pentru că a refuzat să mai primească forță de muncă din Coreea de Nord

România, dată exemplu pentru că a refuzat să mai primească forță de muncă din Coreea de Nord
Foto:Business Insider

Mai multe state europene au renunțat la importul de forță de muncă din Coreea de Nord în contextul în care comunitatea internațională condamnă Phenianul pentru programul său nuclear și balistic, informează express.co.uk.

Bulgaria, Cehia și România au refuzat să mai primească muncitori din Coreea de Nord, după ce Phenianul a fost acuzat că le ia cetățenilor săi banii pe care aceștia i-au câștigat muncind în străinătate.

Conducerea nord-coreeană ar primi mai bine de 100 de milioane de dolari în fiecare an de la muncitorii săi de peste granițe.

Potrivit unui grup cu sediul la Seul care militează pentru drepturile omului, între 50.000 și 60.000 de nord-coreeni lucrează în afara țării lor, mai ales în minerit, construcție, industria textilă și exploatare forestieră.

”Bulgaria, Cehia și România au creat un precedent prin oprirea importului de forță de muncă, după ce au realizat condițiile în care lucrează nord-coreenii peste granițe”, a transmis DCNKHR, care a mai precizat că aceste trei state europene oferă un adevărat exemplu.