România se topeşte! Temperaturile ajung și la 39 de grade (VIDEO)

România se topeşte! Temperaturile ajung și la 39 de grade (VIDEO)

Este cod galben de caniculă în cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei şi local în Oltenia. Aerul va deveni însă irespirabil în sudul ţării, unde 7 judeţe şi Capitala, se vor afla de mâine sub cod portocaliu de caniculă, informează B1TV. Maximele vor atinge 39 de grade, la umbră. Foarte cald va fi şi în estul şi sud-estul ţării. De luni seară însă, vremea se schimbă şi revin ploile.

Un nou val de căldură sufocantă va acapara 7 judeţe din sudul ţării. Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Ialomiţa se vor afla la început de săptămână sub cod portocaliu de caniculă, avertizează meteorologii. Şi în Ilfov sau Bucureşti temperaturile vor atinge chiar şi 39 de grade. Arşiţă va fi şi în est sau sud-est, regiuni aflate sub cod galben.

"Extindererea valului de căldură va face ca cele 15 județe atenționate în cod galben astărzi să se extindă mâine și în total să avem 24 de județe sub cod galben practic: Oltenia, Muntenia, Dobrogea și cam toată Moldova." a spus Viorica Dima, meteorolog ANM.

Deşi de luni seară revin ploile în vest şi centru, în sud-est canicula va face legea. În estul Munteniei, sudul Moldovei şi partea continentală a Dobrogei se vor atinge maxime de 36 de grade.

"Marți la amiază, oricum nu vor mai fi 38 și instabilitatea atmosferică abia marți spre miercuri abordează partea de sud-est a țării noastre dupa care temperaturile, se mai apropie de normele perioadei" a mai spus Viorica Dima de la ANM.

România se topeşte! Temperaturile ajung și la 39 de grade

#DIRECT_ONE_krb9zo#

Tags: