România va achiziționa tehnică de luptă mondernă din Coreea de Sud: obuzierele K9 și K239 Chunmoo, pe lista discuțiilor

România va achiziționa tehnică de luptă mondernă din Coreea de Sud: obuzierele K9 și K239 Chunmoo, pe lista discuțiilor
Urmând și exemplul altor puteri europene, România urmărește să dezvolte colaborarea în domeniul apărării cu Coreea de Sud, nu doar în ceea ce privește pulberea și explozibilul, dar și achiziții majore precum obuziere K9 Thunder, mașini de luptă ale infanteriei și, surpriză, lansatoare  K239 Chunmoo, omologul sud-coreean al HIMARS american.
La finalul săptămânii trecute s-a semnat un Memorandum de Înțelegere pentru cooperare industrială dintre Compania Națională Romarm S.A. și Hanhwa Aerospace în vederea producției în România a unor sisteme militare terestre, a pulberilor și explozivilor.

În cursul zilei de azi, 6 februarie, de la 09.30, la ministerul Economiei susține o conferință de presă referitoare la acest subiect.

La conferință participă ministrul Economiei, Florin Spătaru, Excelența Sa, Rim Kap-Soo, Ambasadorul Republicii Coreea în România, președintele și CEO-ul companiei Hanwha Aerospace, Jaeil Son și reprezentanți ai Companiei Naţionale Romarm S.A. – relatează Defense Romania. 

Potrivit surselor din industria de apărare ale site-ului citat, România nu a purtat discuții doar pentru pulberi cu sud-coreenii ci vor fi semnate scrisori de intenție în vederea achiziționării a mai multor tipuri de tehnică militară precum obuziere K9 Thunder de 155 mm, mașini de luptă ale infanteriei și lansatoare multiple K239 Chunmoo.

România intenționează să achiziționeze obuziere K9 Thunder și lansatoare K239 Chunmoo

La sfârşitul anului trecut, o amplă delegație politică a României, condusă chiar de premier și din care au făcut parte miniștrii Apărării și Economiei, a efectuat o vizită în Coreea de Sud, unde s-a discutat despre achiziția de armament dar și despre industria română de apărare. Obuzierele de 155 mm sud-coreene K9 Thunder au fost pe agenda decidenților politici români, menționează DefenseRomania, făcând referire și la mașini de luptă și lansatoare K239 Chunmoo ce sunt de interes pentru țara noastră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)
22:43 - Centrele comerciale moderne ocupă 4 milioane de metri pătrați în România / 2023: „un an cu un ritm susținut de proiecte noi”
22:43 - Patru navigatori au plutit în derivă 10 ore pe ocean, după ce o balenă le-a distrus barca / Cum au fost salvați
22:43 - Rusia solicită întrunirea ONU ca răspuns la problema copiilor răpiți din Ucraina: „Vor fi returnați părinților” dar în alte condiții
22:36 - FRF, prima reacție după decizia UEFA de a accepta simbolul Ungariei Mari: „Așa și Serbia poate să vină cu un steag în care să fie și Kosovo” / Ce va solicita forului european
22:19 - O ciupercă mortală se răspândește rapid în unitățile sanitare din SUA. Medicii, îngrijoraţi de rezistența la medicamente
22:18 - BBC: Motivul pentru care se feresc susținătorii lui Donald Trump să se alăture protestelor pe care le-a cerut fostul președinte al SUA