Românii amendaţi în pandemie pentru că nu au completat formularul PLF pot cere restituirea banilor. Ce au de făcut

Românii amendaţi în pandemie pentru că nu au completat formularul PLF pot cere restituirea banilor. Ce au de făcut
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Românii care au fost amendați în pandemie pentru că nu au completat PLF, formularul de intrare în ţară, pot cere de miercuri restituirea banilor.

Cum pot fi recuperați banii din aceste amenzi

Cei care au primit amendă atunci și au plătit-o își pot recupera banii depunând o cerere la Direcţia de Taxe şi Impozite unde au domiciliul, informează Observator News.

Cererea trebuie depusă în cel mult 90 de zile.

Inițial, sancţiunile pentru necompletarea PLF au fost între 2.000 și 3.000 de lei. În februarie, însă, Guvernul a introdus excepții și a redus amenzile la cel puţin 500 de lei.

În aprilie, Senatul a votat în unanimitate pentru anularea acestor amenzi. Ulterior, proiectul a trecut și de Camera Deputaților.

„Mulţi dintre cei amendaţi nu mai pot face dovada completării PLF, iar DSP-ul nu mai dispune de aceste date. Prin urmare, un proces individual sau colectiv împotriva instituţiilor statului ar duce această situaţie într-un blocaj din care vor avea de pierdut românii”, era unul dintre argumentele din expunerea de motive.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)