Românii își vor putea plăti online taxele și impozitele. Nu vor exista comisioane la tranzacții (VIDEO)

Românii își vor putea plăti online taxele și impozitele. Nu vor exista comisioane la tranzacții (VIDEO)
Foto:someseanul.ro

Cozile la ghişee pentru plata taxelor şi impozitelor vor rămâne istorie. Românii îşi vor putea plăti acum dările către ANAF, primării sau alte instituţii prin intermediului cardului din orice punct unic online. Contribuabilii nu vor plăti comisioane la tranzacţii. Implementarea noului sistem se va realiza din fonduri europene, informează B1 TV.

Proiectul va dezvolta o componentă dedicată exclusiv plăţii cu cardul, prin intermediul căreia contribuabilii vor putea efectua plata online a tuturor tipurilor de impozite şi taxe atât la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, dar şi la cele administrate de alte instituţii publice. Contribuabilii nu vor plăti comisioane la tranzacţii.

„E un pas important pe care Ministerul Finanţelor Publice îl face pentru a veni în întâmpinarea contribuabililor. Aceştia îşi vor putea plăti taxele şi impozitele de acasă şi de la serviciu, cu ajutorul unui sistem sigur şi accesibil. Consider că uşurinţa cu care ne plătim taxele şi impozitele este esenţială pentru o colectare mai eficientă şi pentru creşterea gradului de conformare voluntară. Infrastructura nouă creată este deschisă pentru toate sistemele de plată care acceptă autorizarea Trezoreriei în condiţiile legislaţiei în vigoare”, a declarat Ministrul de Finanțe, Anca Lungu.

Românii își vor putea plăti online taxele și impozitele

#DIRECT_ONE_w7yq9z#

Implementarea sistemului de plată online, inclusiv extinderea serviciilor de interrnet banking ale Trezoreriei Statului, se va realiza din fonduri europene. Toţi contribuabilii persoane fizice care deţin carduri ce aparaţin unui sistem de plată ce va accepta autorizarea Mastercard sau VISA vor putea să-şi achite printr-un punct unic toate impozitele şi taxele administrate de către ANAF sau alte instituţii. În prezent, contribuabilii îşi pot achita taxele şi impozitele în numerar la casierii, prin virament bancar sau mandat poştal.

Ultima oră
08:50 - Adrian Vasilescu (BNR): „Haosul liberalizării pieței a determinat o creștere de 46% a prețurilor la energie în România, caz unic în UE”. Care sunt perspectivele cu privire la inflație, pentru 2022
08:30 - Anunțul dr. Tudor Ciuhodaru, despre varianta Omicron: „Prin prisma mutațiilor e o variantă îngrijorătoare, dar aceste lucruri trebuie să se confirme și în viața reală” (VIDEO)
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)