Românul ai cărui copii au fost dați spre adopție unui cuplu de homosexuali din Marea Britanie: M-am luptat ca mama să ia copiii (VIDEO)

Românul ai cărui copii au fost dați spre adopție unui cuplu de homosexuali din Marea Britanie: M-am luptat ca mama să ia copiii (VIDEO)
Foto: B1 TV

Momente grele pentru Florin Barbu, un brașovean stabilit în Marea Britanie, căruia statul englez i-a luat copiii. Bărbatul nu va fi arestat pentru că a divulgat identitatea părinţilor adoptivi şi anunţă că va contesta decizia de adopţie, informează Mediafax. Românului i s-a interzis să mai publice poze cu micuţii săi pe Facebook. Cei doi copii au fost daţi spre adopţie unui cuplu de homosexuali englezi. Revoltat, Florin Barbu a stat aproape două săptămâni în greva foamei la Strasbourg. Cazul său a stârnit numeroase reacţii în mediul online, însă niciuna concretă din partea autorităţilor române.

Invitat în platoul Știrilor B1 TV, Florin Barbu a povestit cum au ajuns autoritățile britanice să îi ia copiii.

”Totul a început în octombrie-noiembrie 2013, după câteva certuri în familie. Cei de la Protecția copilului din Anglia au fost anunțați că doi micuți asistă la certuri în familie. Au intervenit cei de la protecția copilului, spunându-ne la început că ne vor ajuta să trecem peste probleme, încă au rămas doar promisiuni. Niciodată nu ne-a fost oferit nici cel mai mic sprijin. (…) Copiii nu erau în pericol. Noi niciodată nu ne-am certat cu copii sau să fim abuzivi față de ei. Au venit și au început să facă un raport. Cel mai mult aveau treabă cu mama (…) că nu are grijă de copii, că alăptează sub influențe morfinei. Toate aceste rapoarte erau făcute de față cu mama și cei de la Protecția copilului, deci nu a existat niciun martor”, a povestit bărbatul.

Românul ai cărui copii au fost dați spre adopție unui cuplu de homosexuali: M-am luptat ca mama să ia copiii

#DIRECT_ONE_tdsb9c#

”În primul rând ei au decis să dea copiii mamei. Am spus că sunt de acord. Au cerut în instanță interdicția ca eu să nu merg acasă, după aceea au spus că va fi un proces și acolo au spus că încă nu vor da copiii mamei pentru că ei consideră că amândoi trebuie să mergem să facem consiliere. Ei ne-au promis că vor face acea consiliere, dar nu am primit niciodată acest ajutor de la dânșii. (…) Eu în prima jumătate de an am luptat ca mama să ia copiii. După această perioadă ei au spus că ea are tulburări de personalitate. Apoi eu am spus cu avocatul meu că dacă nu pot să îi dea copiii mamei, atunci vreau eu copiii. La una dintre consilieri m-au întrebat dacă eu vreau să cresc copiii și Diana cu Andy fiind lângă mine, eu am întrebat-o pe Diana ce vrea și a zis «tati, eu vreau să satu cu tine , cu mami și cu Andy»”, a mai povestit Flrion Barbu.

„Am pierdut procesul de a primi copiii înapoiîn 2014. Ei au hotărât atunci să îi dea în plasament sau în cutsodie. Din clipa în care am piedut procesul nu i-am văzut absolut deloc. Am pierdut procesul în decembrie 2014, m-au lăsat să văd copii după două zile și apoi nu i-am mai văzut deloc”, a mai spus bărbatul.