Rovana Plumb își va da votul pentru Roșia Montană după ce va discuta cu alegătorii săi

Rovana Plumb își va da votul pentru Roșia Montană după ce va discuta cu alegătorii săi

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, sâmbătă, că votul proiectului privind exploatarea de la Roșia Montană îl va da ”după ce va avea o discuție cu cetățenii din Colegiul 2 Dâmbovița”, cei care au ales-o deputat.

„Ca ministru al Mediului şi schimbărilor climatice am avut datoria şi responsabilitatea să introducem în noul proiect noi standarde de mediu, în aşa fel încât prin implementarea lor să asigurăm o protecţie a mediului mai bună”, a spus Rovana Plumb în cadrul unei conferințe de presă susținută la Oradea.
Întrebată însă, dacă la fel ca şi premierul Victor Ponta, în Parlament va vota împotriva proiectului de lege, ministrul Mediului a afirmat că nu poate vota „ca persoană fizică” şi îşi va exprima opţiunea în urma consultării cu alegătorii săi, relatează Mediafax.

„În ce priveşte decizia, decizia nu poate fi a unui singur om, eu sunt în Parlament, nu ca persoană fizică, ci trimisă de un număr de cetăţeni din Colegiul 2 Dâmboviţa, cu care voi avea o discuţie şi, în funcţie de mandatul pe care aceştia mi-l vor da, îmi voi da şi votul în Parlament”, a spus ministrul şi deputatul Rovana Plumb.

Potrivit acesteia, proiectul de lege promovat în Parlament de Guvern a fost gândit „pentru a obţine un acord care să corespundă tuturor cerinţelor de mediu europene şi internaţionale”.

Tags: