S-a așternut praful pe dosarul ”Coloanelor oficiale”. DNA răspunde scurt: Dosarul se află în lucru

S-a așternut praful pe dosarul ”Coloanelor oficiale”. DNA răspunde scurt: Dosarul se află în lucru

La un an după ce fostul procuror general Tiberiu Nițu a fost pus sub urmărire penală, pentru complicitate la abuz în serviciu, peste ”Dosarul coloanelor oficiale”, care dinamita opinia publică în primăvara anului trecut, s-a așternut praful. Niciun pic de cerneală n-a mai curs despre cercetările în acest caz. La insistențele jurnaliștilor, Direcția Națională Anticorupție a venit cu precizări sumare. Procurorii s-au limitat doar la a spune că dosarul se află în lucru, informează B1 TV.

La începutul anului 2016, Direcţia Naţională Anticorupţie deschidea dosarul fără precedent împotriva procurorului general al României. Anunţul oficial al DNA a venit la câteva zile după ce speculaţiile pe această temă l-au determinat pe Niţu să-şi dea demisia.

Dosarul care în urmă cu un an ținea prima pagină a ziarelor a intrat acum într-un con de umbră. Nicio precizare n-a mai venit din partea DNA pe subiectul coloanelor oficiale, care a dus la demisia procurorului general Tiberiu Niţu. Acesta este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, pentru că ar fi folosit fără drept coloana oficială. După ce i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, procurorii DNA nu l-au contactat pe Niţu şi nici nu au anunţat o trimitere în judecată sau o clasare a cauzei.

Acum, la un an și trei luni de la acele momente, Direcției Naționale Anticorupție i s-au cerut lămuriri din partea jurnaliștilor cu privire la mersul acestui dosar. Imediat a venit și răspunsul procurorilor. Sec și succint.

"Dosarul se află în lucru, iar alte detalii suplimentare faţă de cele deja mediatizate nu pot face obiectul comunicării publice", a precizat DNA, într-un răspuns pentru stiripesurse.ro.

Tiberiu Niţu a declarat recent pentru aceeași sursa că nu a mai fost contactat de DNA de la momentul în care i s-a adus la cunoştinţă acuzaţia. Și nici n-a mai fost căutat de nimeni din februarie 2016.

Atunci, Tiberiu Nițu s-a prezentat la DNA pentru a i se aduce la cunoștință acuzația de complicitate la abuz în serviciu. Acesta demisionase deja de o săptămână din funcţia de procuror general, deși a insistat că nu este vinovat de faptele de care DNA îl acuză.

Ultima oră