S-a elucidat misterul animalului găsit în parcul din Craiova. Lupul era, de fapt, câine

S-a elucidat misterul animalului găsit în parcul din Craiova. Lupul era, de fapt, câine

S-a elucidat misterul lupului care a fost găsit prin parcul Nicolae Romanescu din Craiova.

Lupul era, de fapt, câine. Descoperirea s-a făcut miercuri, când stăpâna acestuia a venit să-l ia, potrivit Jurnalul Olteniei.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au transmis un comunicat prin care au precizat că animalul nu este un lup, ci un câine lup cehoslovac.

„Astăzi, poliţiştii Secţiei 2 au fost contactaţi de reprezentaţii RADPFL care i-au informat că la grădina Zoo s-a prezentat o femeie de 21 de ani, din Craiova care susţine că animalul depistat în cursul zilei de ieri în Parcul „N. Romanescu” este, de fapt, un câine care îi aparţine, totodată solicitând restituirea animalului”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Câinele era microcipat, iar stăpâna sa a venit să-l ia acasă.

„Craioveanca a prezentat carnetul de sănătate al câinelui şi documentul de identificare emis de un Cabinet Veterinar din Craiova, acesta făcând parte dintr-o rasă care nu este agresivă, un câine lup cehoslovac, în vârstă de 1 an şi jumătate, şi care de asemenea avea implantat cip, fiind înregistrat şi luat în evidențe. Din declaraţiile femeii reiese că animalul a fugit dintr-o curte din satul Secui şi s-a deplasat în zona Parcului „N. Romanescu”, fiind familiarizat cu locaţia respectivă întrucât pe parcursul unei perioade de aproximativ 9 luni a fost dresat aici. Câinele a fost luat din parc de către proprietari”, au adăugat reprezentanții IPJ Dolj.