S-A TERMINAT! E CU EXECUTARE! Nepotul lui Băsescu, CONDAMNAT la 2 ani şi 6 luni de ÎNCHISOARE pentru trafic de influenţă

S-A TERMINAT! E CU EXECUTARE! Nepotul lui  Băsescu, CONDAMNAT la 2 ani şi 6 luni de ÎNCHISOARE pentru trafic de influenţă

Cunoscutul nepot al fostului preşedinte al României Traian Băsescu, a fost condamnat, marţi, de către magistraţii Tribunalului Bucureşti la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, decizia fiind în primă instanţă, scrie Mediafax. Judecătorii au eliminiat și posibilitatea controlului judiciar pe cauţiune.

La finele lunii octombrie 2015, nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a cerut un milion de euro de la un om de afaceri, promiţând că intervine la DIICOT pentru soluţionarea favorabilă a dosarului acestuia.

omul de afaceri Ciprian Nistor a fost și el condamnat în același dosar, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate în altă cauză.

„În sprijinul acestor pretenţii, inculpatul Băsescu Dragoş a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă organele judiciare respective şi chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus. Deoarece denunţătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen, inculpatul Dragoş Băsescu i-a propus acestuia ca soluţie încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eşalonat, pe o perioadă de până la doi ani, în funcţie de evoluţia dosarului”, se arăta în rechizitoriu.