Mihail Şaakaşvili s-a întors triumfător în Ucraina după ce noul preşedinte i-a redat cetăţenia retrasă după conflictul cu Poroşenko

Mihail Şaakaşvili s-a întors triumfător în Ucraina după ce noul preşedinte i-a redat cetăţenia retrasă după conflictul cu Poroşenko
Foto: Hepta

Fostul preşedinte al Georgiei şi guvernator al regiunii ucrainiene Odesa, Mihail Şaakaşvili s-a întors în Ucraina după ce noul preşedinte Volodimir Zelenski i-a redat cetăţenia retrasă de Petro Poroşenko în urmă cu do ani.

Controversatul politician care a fost acuzat de corupţie şi uzurparea funcţiei şi a rămas de-a lungul timpului atât fără cetăţenia georgiană cât şi cea ucrainiană, Şaakasvili a fost aşteptat pe aeroportul din Kiev de numerosi susţinători care i-au strigat numele, conform kyivpost.com.

Deşi în momentul începeri conflictului cu Poroşenko se visa şi preşedinte al Ucrainei, acum acesta a arătat că nu s-a întors pentru că doreşte alte poziţii de conducere.

Cu toate acestea partidul pe care îl conducerea fostul guvenator al Odesei, va concura în alegerile parlamentare anticipate convocate de noul preşedinte Zelenski.

Şaakasvili a fost deportat în urmă cu doi ani de Poroşenko şi în ciuda a numeroase tentative de a reveni în ţară a fost blocat mereu de forţele de ordine. Acesta a stat în Polonia în toată această perioadă.

Saakaşvili, de origine georgian, a fost preşedinte al ţării sale timp de 9 ani până în 2013 când s-a mutat în Ucraina după un scandal uriaş care i-a adus şi o condamnare la un tribunal din Tbilisi. În Ucraina a fost timp de un an guvernator al regiunii Odesa, fiind numit de către preşedintele Pedro Poroşenko cu care la scurt timp a intrat în conflict.