Sabia cu laser a lui Luke Skywalker din filmul „Star Wars”, scoasă la licitaţie împreună cu alte 25 de obiecte

Sabia cu laser a lui Luke Skywalker din filmul Star Wars, scoasă la licitaţie împreună cu alte 25 de obiecte
Sursă foto: hepta.ro

Una dintre cele mai reprezentative arme din cinematografie, sabia cu laser a lui Luke Skywalker din primul film al seriei „Star Wars”, va fi scoasă la licitaţie săptămâna viitoare, la Los Angeles, anunţă Reuters.

Firma de licitaţii estimează că sabia s-ar putea vinde cu până la 200.000 de dolari.

Alături de sabie, firma de licitaţii a mai anunţat că va mai scoate la vânzare alte 25 de obiecte din colecţia „Star Wars”. Printre acestea se numără şi o cască de pilot a trupelor imperiale, utilizată tot în primul film (din 1977) şi a cărei valoare este estimată la 300.000 de dolari.

Foto: Casca de pilot imperial (sursă foto: profilesinhistory.com)

Alte obiecte scoase la vânzare sunt o pereche de mâini ale droidului C-3PO, folosite în „Return of the Jedi” (anul 1983), cu o valoarea estimatî între 40.000 şi 60.000 de dolari şi o cască a unui Stormtrooper folosită în filmul „Star Wars: The Force Awakens” (anul 2015), cu o valoarea estimată între 80.000 şi 120.000 de dolari. Aceasta din urmă fiind şi semnată de membrii principali ai distribuţiei.

Nu în ultimul rând, va mai fi oferită spre vânzare o cameră cu efecte vizuale, creată de compania regizorului George Lucas, care a fost folosită, în filme precum „Star Wars: The Empire Strikes Back” (anul 1980), „Raiders of the Lost Ark” sau „E.T.””. Valoarea acesteia a fost estimată la 150.000 de dolari.

Dea lungul timpului, filmele „Star Wars” au avut încasări de miliarde de dolari la box office la nivel global, recuzita şi costumele putând fi cumpărate la licitaţii contra unor sume uriaşe.

De exemplu, în 2017, un robot complet R2-D2 din filmul din 1977 a fost vândut pentru 2,76 de milioane de dolari în 2017. Iar o altă sabie cu laser, folosită tot de Skywalker, s-a vândut în 2017 pentru suma de 450.000 de dolari.

Sabia cu laser care este scoasă la vânzare săptămâna viitoare a fost folosită de actorul Mark Hamill, interpretul tânărului Skywalker din „Star Wars: A New Hope”, şi a fost creată de Roger Christian, scenograf laureat cu Oscar.