Sălaj: Un bărbat a stat 7 ore într-un copac de frica unui urs

Sălaj: Un bărbat a stat 7 ore într-un copac de frica unui urs
Foto: Pixabay

Un bărbat din Jibou, Sălaj, plecat într-o pădure să caute ciuperci, a fost nevoit să stea mai multe ore într-un copac, în noaptea de miercuri spre joi, de teama unui urs care-l fugărise.

Refugiat în copac de frica ursului

Miercuri seară, polițiștii au fost sesizați prin 112 de către un bărbat că tatăl său, în vârstă de 67 de ani, a plecat de acasă în jurul orei 12.00 și nu s-a mai întors.

În căutarea acestuia au pornit poliţişti, jandarmi, pompieri, personal silvic şi voluntari. Aceștia au tot scotocit în pădurea în care bărbatul mersese la cules ciuperci și, în jurul orei 01.26, l-au găsit într-un copac, în zona bazinelor de apă din localitatea Rona.

„După ce a fost coborât, bărbatul a relatat echipelor de căutare faptul că, în timp ce căuta ciuperci, în jurul orei 18,00, a văzut un urs şi, de frică, s-a urcat într-un copac, unde a rămas până a auzit strigătele echipelor de căutare”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, citat de Agerpres.

Un echipaj medical l-a evaluat pe bărbat, constatând că acesta nu avea leziuni.

Ultima oră
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani
18:26 - Suedia nu mai fuge de virus: a fost eliminată obligativitatea prezentării testului COVID la intrarea în țară
18:15 - Laurențiu Reghecampf, umilit de Anamaria Prodan: El săracul are minte cât furnica. A ajuns de râsul țării. Îl vor fetele doar cât are bani