Salvamontişti din Bușteni caută trei persoane rătăcite în pădure, între cabanele Diham şi Gura Diham

Salvamontişti din Bușteni caută trei persoane rătăcite în pădure, între cabanele Diham şi Gura Diham
Sursa Foto: Salvamont Bușteni

Salvamontiştii din Bușteni și Prahovaau pornit, marţi seară, în căutarea a trei persoane rătăcite în pădure, în zona dintre cabanele Diham şi Gura Diham.

Turiști rătăciți pe munte. Operațiune de salvare dificilă

”Salvamontiştii din Buşteni și Prahova caută acum trei persoane rătăcite în pădure, între cabanele Diham şi Gura Diham”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții Salvamont România.

Cei trei turişti s-au pierdut în timp cecoborau spre Buşteni. Conformsalvatorilor, aceștia au asupra lor două lanterne frontale, însă bateriile din dotare erau aproape consumate.

Odată cu lăsarea întunericului, turiştii nu au mai văzut marcajele turistice. Prin urmare, ei s-au rătăcit și cel mai probabil așteaptă să fie găsiți de către salvamontiștii care acționează în acest moment în zonă.

Numeroase incidente

Luna trecută, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, și-a pierdut viața în Munții Făgăraș, după ce a căzut în gol 400 de metri, de pe creasta Arpășelului.

Cu toate că era echipat corespunzător pentru escaladă și destul de experimentat, bărbatul a alunecat încercând să escaladeze o creastă, fiind găsit inconștient de către salvamontiștii de la Cota 2000.

„Era pe un traseu de alpinism, numai că alpinismul se face împreună cu un coechipier și cu asigurări. Or, se pare că domnul era un experimentat al muntelui, mergea pe munte, dar a ales să meargă singur și s-a întâmplat ce nu trebuia să se întâmple. Domnul care din păcate a decedat era echipat cum trebuie. Numai că ceea ce și-a ales să facă nu era de făcut în felul acesta – fără asigurări, fără un coechipier”, a precizat Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, la momentul respectiv, conform Digi24.