Samsarul care a dat un tun spectaculos în București, după ce a fraudat litoralul românesc. Rise Project, despre Dragoș Săvulescu și bula imobiliară care l-a propulsat în topul milionarilor consacrați

Samsarul care a dat un tun spectaculos în București, după ce a fraudat litoralul românesc. Rise Project, despre Dragoș Săvulescu și bula imobiliară care l-a propulsat în topul milionarilor consacrați

Dragoș Săvulescu, fost acționar al clubului Dinamo, a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare în „dosarul retrocedărilor ilegale de plaje” din Constanța și Mamaia, într-un caz cu un prejudiciu de 112 milioane de euro. În aceeași speță a fost adus din Madagascar și fostul primar al Constanței Radu Mazăre, care, precum Săvulescu, s-a remarcat de-a lungul timpului prin escapade luxoase, cu avioane private și yacht-uri.

Urmăritul Săvulescu s-a refugiat inițial în America, unde și-a petrecut exilul pe plajele din Los Angeles, alături de noua soție, fosta Miss Albania Angela Martini. La un moment dat, el s-a predat autorităților italiene din Napoli, dar a fost eliberat la scurt timp, fără restricții, cât timp statul continuă procedura de extrădare.

Săvulescu era în căutare de moștenitori de terenuri confiscate în nordul Bucureștiului, iar în cele din urmă a venit și bula imobiliară care l-a propulsat în topul milionarilor consacrați – afacerea „Parcul Verdi”.

Cazul cuprinde o grupare organizată de profitori, un șef de clan iranian, rechini imobiliari faimoși și o armată de interpuși.Viceprimarul Aurelian Bădulescu are și el rolul său în evenimente, iar decorul e, așadar, Parcul Verdi din Floreasca, unde mai multe terenuri au fost revendicate de șase familii în finalul anului trecut, fiind reparcelate diferit în zeci de speculații imobiliare.

În aceeași investigație se amintește și de implicarea lui Radu Mazăre în conglomeratul de presă constănțean care propulsa o grupare infracțională la comanda județului. El deține 24% din Conpress Group SRL și a deținut 24% din Conpress Holding SRL.

Spre finalul investigației se vorbește despre Saadati Sohi Manocher, care este un vechi partener al lui Dragoș Săvulescu și ale cărui rude lucrează în Primăria Capitalei – instituția a plătit 8,3 milioane de euro pe ce are el în parc. De altfel, iranianul a mai primit de la primărie 3,3 milioane de euro, în 2017, când a fost expropriatpentru lărgirea străzii Fabrica de Glucoză din București. Terenul cu pricina e fosta bază sportivă a RADET, vecină cu Parcul Verdi, și provine dintr-o altă retrocedare ilegală marca Săvulescu, soldată cu dosar penal.

În Parcul Verdi, Manochehr a intrat acum aproape cinci ani, lăsând urme peste 20 de contracte și antecontracte înregistrate în cărțile funciare, iar înmajoritatea tranzacțiilor apare și numele lui Săvulescu la celălalt capăt. Practic, iranianul a plătit între 82 și 199 euro/mp, apoi a vândut primăriei cu 1080 euro/mp.

Mai multe detalii pe Rise Project

Ultima oră
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)