Scandal, în direct, între deputatul Ben Oni Ardelean şi şeful CNCD, Asztalos Csaba: „E presiune politică/ Pentru fundamentalism secularist vă atac” (VIDEO)

Scandal, în direct, între deputatul Ben Oni Ardelean şi şeful CNCD, Asztalos Csaba: E presiune politică/ Pentru fundamentalism secularist vă atac (VIDEO)
Foto: colaj Facebook

Deputatul PNL Ben Oni Ardelean şi preşedintele Consiliului Naţional pentru Combatarea Discriminării, Asztalos Csaba, şi-au aruncat marţi seară cuvinte grele în emisiunea „Bună, România” de pe B1TV.

Totul a pornit după ce liberalul a cerut mai multe lămuriri despre cum poate Csaba să candideze pentru a deveni membru în boardul Agenției pentru Drepturi Fundamentale (FRA) din partea României, deși regulamentul de concurs prevede că membrii boardului nu trebuie să fie plătiți de vreun guvern. Or, Asztalos Csaba are funcție de demnitate publică, asimilată poziției de secretar de stat, iar instituția este plătită integral de la buget.

În replică, Asztalos Csaba a susţinut că nu este nicio incompatibilitate în candidatura sa, iar acesta se bucură de independenţă, chiar dacă acesta conduce o agenţie aflată sub control parlamentar.

De aici, discuţia a degenerat, iar cei doi şi-au împărţit mai multe acuzaţii printre care aceea că Ardelean face presiune politică în mijlocul concursului sau că Asztalos Csaba ar fi practicat fundamentalist secularist prin activitatea în fruntea CNCD.

Dialogul integral poate fi urmărit integral în clipul video de mai jos:

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
19:15 - Kelemen Hunor: Eu aș fi de acord cu măsuri mult mai dure pentru stimularea vaccinării. Trebuie să reducem cât de mult posibil efectul valului 4
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal, Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend
18:18 - AUR pregătește o lege privind LGBTQ+ similară cu cea din Ungaria. Claudiu Târziu: Susținem familia și valorile creștine. Activiștii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și grădinițele din România
18:14 - CNCAV: 15.904 de persoane vaccinate anti-COVID în ultima zi. 10.704 au primit prima doză
18:03 - Sibiu: Cel mai vechi obiect de cult al comunităţii săseşti din Transilvania a fost recuperat de polițiști după 5 ani de la furt
17:56 - Ludovic Orban: „Ne menținem angajamentul clar de desființare a Secției speciale” / Ce variante susține PNL pentru deblocarea discuțiilor din coaliție (VIDEO)
17:48 - Andrei Baciu: România a vândut 1.170.000 de doze de vaccin anti-COVID