Scandal la reședința lui Remus Truică: Executori judecătorești și polițiști, ținuți la poartă de paznici

Scandal la reședința lui Remus Truică: Executori judecătorești și polițiști, ținuți la poartă de paznici
Foto: cancan.ro

Scandal la poarta omului de afaceri Rremus Truică. Executorii şi poliţia au mers vineri dimineață la reşedinţa acestuia din Snagov pentru a pune în aplicare un mandat de executare.

Din primele informaţii, ar fi vorba de un împrumut de trei milioane de euro la o bancă, contractat de Remus Truică în 2008. Acum, afaceristul e pe cale să îşi piardă domeniul de la Snagov

Potrivit B1 TV, poliția și executorii judecătorești au negociat cu paznicii, care nu au dorit să le deschidă pentru că patronul lor nu era acasă.

Ulterior, omul de afaceri a ajuns acasă, având o reacție violentă la adresa executorilor judecătoreşti, lucru care i-ar putea aduce o condamnare pentru ultraj.

Are datorii de milioane de euro la bănci, însă de-a lungul vremii a strâns o avere fabuloasă şi a devenit  unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri din România. Notorietatea lui Remus Truică a prins contur în urma scandalurilor mondene – fie că vorbim despre unul dintre divorțurile celebre ale României, fie că ne amintim de presupusa relație amoroasă cu Patricia Kass. Mai nou însă, afaceristul s-a relansat în lumea scandalului, de data aceasta cu iz penal. Numele lui apare în dosarul Microsoft, iar caracatiţa firmelor sale a ajuns în cele mai importante instituţii ale statului. Pe seama afacerilor cu ele şi-ar fi strâns şi averea.

Remus Truică şi-a început afacerile cu un butic despre care prietenii spun că ar fi falimentat. În 1996 însă, afaceristul a deschis un internet-cafe la parterul vilei celei care urma să-i devină soţie,  Irina Orțan. Dar nu din banii obţinuţi din această afacere şi-a făcut Remus Truică vacanțele în Marea Caraibilor, şi-a luat vila pe o insulă tropicală şi un iaht de 7 milioane de euro. Din aceşti bani nu a plătit nici măcar  onorariul Patriciei Kass de nu mai puţin de 80.000 euro pentru concertul de la aniversarea lui.

Situaţia  financiară a omului de afaceri a înflorit pur şi simplu după ce a fost numit şef de cabinet al Executivului Adrian Năstase. Chiar fostul premier spunea într-un intervu că Remus Truică a fost numit în acea funcţie la recomandarea lui Alexandru Bittner, afacerist care apare şi el în dosarul Microsoft.

Truică a obţinut primul milion de euro în timp ce era șeful de cabinet al lui Adrian Năstase şi administra firma Total Net SRL. Printre acţionari:  Irina Truică şi Bittner Alexandru. Firma a prins numeroase contracte cu Executivul și instituțiile subordonate, precum Ministerul Finanţelor Publice, Televiziunea Română, Petrom, Secretariatul General al Guvernului şi chiar apare în Strategia Naţională pentru Implementarea Societăţii Informaţionale, document aprobat prin Hotărâre de Guvern, în decembrie 2002.

Truică a fost nevoit să părăsească funcția de șef de cabinet de premierul Adrian Năstase, după un scandal de presă legat de modul în care a dobândit în mai 2003, proprietatea a două hectare de teren din Pădurea Snagov. În plus, a obţinut şi alte hectare pentru care a cumpărat drepturile litigioase la prețuri derizorii. Concret, un proprietar de drept al unui teren amplasat în Pădurea Scroviștea a depus în 2003 o cerere de retrocedare, după care i-a cedat drepturile  lui Truică. Solicitarea a fost aprobată. Dar, parcela nu a fost repartizată pe raza localităţii Scroviştea, ci pe…malul lacului, în localitatea Snagov.

Şi nu a fost suficient pentru Remus Truică. În 2011, jurnaliştii au relatat că acesta, împreună cu Sorin Roșca Stănescu, au încercat să obțină alte 22 de hectare din lacul Snagov, cu sprijinul administrației locale.

În plus, la averea colosala, omul de afaceri se mai poate lăuda cu numeroase conturi deschise la tot atâtea firme offshore. Vorbim de Team Services SRL, înfiinţată în 2003. Acum, societatea are ca acționar unic o altă firmă, Ina Trade Com SRL, în spatele căreia este Irina Truică, fosta sa soție. Un alt offshore este LANDER REAL ESTATE LTD. Şi lista poate continua.

Fostul consilier al lui Năstase e prezent și în firma SOLARO GREEN ENERGY INVESTMENT SRL. Fondată de tatăl său, firma a fost cedată societății din Hong Kong: SOLARO DEVELOPMENT LIMITED . Firma din Hong Kong e reprezentată de Truică, iar administratori sunt Remus Truică și Wong Shun Cheung.

Tags: