SCANDAL la REALITATEA TV. Bucurenci, DAT AFARĂ pentru că l-a contrazis pe Bănescu (BOR), DEMASCĂ IPOCRIZIA postului: Ce s-a întâmplat e unul dintre motivele pentru care prietenii mei pleacă din România

SCANDAL la REALITATEA TV. Bucurenci, DAT AFARĂ pentru că l-a contrazis pe Bănescu (BOR), DEMASCĂ IPOCRIZIA postului: Ce s-a întâmplat e unul dintre motivele pentru care prietenii mei pleacă din România
Foto: IQads

O emisine difuzată duminică pe Realitatea TV s-a lăsat cu un scandal de proporții, cu ecouri și în mediul online.

Consultantul în comunicare Dragoş Bucurenci susţine că a fost dat afară din emisiunea realizatăde fiica lui Maricel Păcuraru, unul dintre patronii staţiei TV, pe motiv că a ”îndrăznit” să-l contrazică pe purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, invitat și el în emisiune.

”Nu-mi vine să cred că asta s-a întâmplat în România zilelor noastre. În pauza publicitară, Alexandra Păcuraru, prezentatoarea emisiunii „Acasă la oamenii Realității”, mi-a cerut să plec din platou pentru că am îndrăznit să-l contrazic pe purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române și s-o întreb de ce călătorește cu avionul duminica dimineață când credincioșii adevărați merg la slujbă. Revin cu detalii după ce-mi revin din șoc”, a scris Bucurenci, pe Facebook.

Și așa a făcut. Zeci de minute mai târziu, el a venit cu lămuriri.

Întâi de toate, Bucurenci a spus că a fost invitat să discute despre mitingul programat pe 10 august. El a întrebat cine mai este invitat și i s-a spus căvor mai venitatăl unui supraviețuitor de la Colectiv și Vlad Voiculescu.

”Când am ajuns în platou, am recunoscut-o pe prezentatoare. O văzusem într-o înregistrare pe Internet într-o dezbatere despre religie și educație în care toți invitații erau de aceeași părere. Nu mi s-a părut de bun augur. Am aruncat o privire în platou, l-am zărit pe purtătorul de cuvânt al BOR, d-l Bănescu, și m-am întrebat dacă nu am greșit cumva ora. L-am sunat pe producător și i-am spus că am ajuns. Omul a ieșit din regie și m-a poftit la machiaj, apoi în platou. L-am întrebat, ca să nu fie niciun dubiu, dacă aceia sunt invitații „Domnul acela nu este purtătorul de cuvânt al BOR?” „Ba da.” „Și discutăm despre mitingul din 10 august?” „Da”. OK. Chiar eram curios să aflu ce are biserica ortodoxă de spus despre acest miting. I-am și spus d-lui Bănescu că mă bucur să-l cunosc, când am dat mâna cu dumnealui”, a continuat Bucurenci.

Suspiciunile lui au devenit mai pronunțate când și-a dat seama că discuția nici măcar nu se apropie de subiectul pentru care a fost invitat. Consultantul a scris și care părere anume i-a scos din sărite pe moderatoare și pepurtătorul de cuvânt al BOR:

”Din păcate, în loc să vorbim despre miting, emisiunea a început cu un lung solilocviu al d-lui Bănescu din care am aflat că românii pleacă din țară pentru că le e dor de valorile bisericii ortodoxe, pe care se duc să le caute în Occidentul primitor. Când mi-a venit rândul, am povestit că eu știu români care au plecat din pricina valorilor conservatoare promovate de biserica ortodoxă. Intervenția mea a stârnit nu numai mânia firească a d-lui Bănescu, ci și urgia prezentatoarei, care și-a abandonat complet rolul de moderator, exact cum o văzusem în înregistrarea de pe Internet, de care, de altfel, i-am și adus aminte. La un moment dat mi-a spus că am greșit emisiunea, ceea ce era, deja, de domeniul evidenței…”.

Cu această ocazie, Bucurenci a subliniat că, în opinia sa, BOR este o instituție învechită, coruptă și anacronică. Totodată, a remarcat și ipocrizia unor oameni de la Realitatea, care nu i-au permis să-și exprime părerea, deși vorbesc mereu despre statul de drept, implicit despre respectarea drepturilor omului: ”Îl respect pe d-l Bănescu și nu-l invidiez pentru munca pe care o are, de a da o față umană, prietenoasă și contemporană unei instituții învechite, corupte și anacronice. Dacă mi s-ar fi spus că va veni și dumnealui, i-aș fi atras atenția producătorului că va urma o dezbatere furtunoasă. Cel mai probabil, aș fi declinat invitația.

Dar nu înțeleg să-mi țin opiniile pentru mine într-o emisiune în care am fost invitat și în platoul unei televiziuni care susține seară de seară prin toate vocile sale valorile statului de drept (de exemplu, libertatea de conștiință și libertatea de exprimare).

Aș vrea să-mi cer iertare și pe această cale d-lui Bănescu pentru că nu mi-am luat rămas bun la plecare (a trebuit să-mi atragă dumnealui atenția, altfel aș fi plecat fără s-o fac). Eram absolut bulversat de ceea ce mi se întâmplase. Singura dată când am mai părăsit un platou de televiziune în timpul emisiei a fost pentru a nu continua o dezbatere cu Corneliu Vadim Tudor. Dar atunci, în 2006, am plecat eu, din proprie inițiativă. Astăzi, în 2018, mi s-a cerut să plec. N-am exagerat când am spus că eram în șoc”.

”Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Realitatea este unul dintre motivele pentru care prietenii mei pleacă din România”, a concluzionat Dragoș Bucurenci.

Conform site-ului ANAF, deţinătoarea Realitatea TV și Realitatea FM înregistra la data de 30 iunie 2017 obligaţii restante la bugetele de stat în valoare totală de aproape 24 milioane de euro (109,4 milioane de lei), a informat paginademedia.ro.