Scenarii mafiote la Realitatea TV. Ghiţă: Am fost ameninţat cu gazarea. Vîntu: Am decis deja rezilierea contractului

Scenarii mafiote la Realitatea TV. Ghiţă: Am fost ameninţat cu gazarea. Vîntu: Am decis deja rezilierea contractului

Managerul Realitatea TV şi Asesoft, Sebastian Ghiţă, susţine în plângerea penală depusă împotriva lui Sorin Ovidiu Vîntu că acesta din urmă l-a ameninţat că îl gazează, îi omoară familia şi îl îngroapă pe dealurile Moldovei. Informaţia a fost confirmată chiar de către Sebastian Ghiţă, pentru reportervirtual.ro.

“S-au dus vremurile când Vîntu făcea şi desfăcea totul în România. Dacă ţine să rezilieze contractul cu Asesoft, acţionarul majoritar, nu Vîntu, ci Vitalie Dobândă, trebuie să ajungă în instanţă. Pe perioada procesului, eu voi fi în continuare manager la Realitatea”, a subliniat Ghiţă pentru sursa precizată.

Plângerea penală a fost înaintată în urma unei întâlniri pe care cei doi oameni de afaceri ar fi avut-o într-o benzinărie.

Vîntu: Ghiţă nu mai e managerul Realitatea TV

În replică la acuzaţiile aduse de Sebastian Ghiţă, Sorin Ovidiu Vîntu susţine că a decis deja să rupă contractul pe care îl are încheiat cu firma acestuia.

“Am luat decizia rezilierii contractului de management cu Sebastian Ghiță. Urmează să formalizăm din punct de vedere legal această decizie pe care eu am luat-o deja. Instanța va decide în ce măsură contractul cu Realitatea a fost respectat”, a declarat Vîntu, pentru paginademedia.ro.

Cu două zile înainte de ședința conducerii Realitatea Media, în care se va discuta contractul încheiat între Ghiță și Vîntu, Asesoft a emis un comunicat care aduce acuzații grave afaceristului român: „Am înțeles că avem de a face cu un grup mafiot, coordonat  de domnul Sorin Ovidiu Vîntu, care este implicat în activități de crimă organizată (spălare de bani, escrocherie, șantaj, utilizarea sau amenințarea cu utilizarea violenței fizice etc)”, se arată în comunicat.

Citeşte AICI comunicatul Asesoft

Potrivit Consiliului de Administraţie al Asesoft, decizia de a depune o plângere penală vine ca reacţie a presiunilor exercitate de Sorin Ovidiu Vîntu, care a recurs la „metode profund imorale”, precum „şantajul şi ameninţarea”.

Patronul Asesoft, Sebastian Ghiţă, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010, când compania sa a anunţat că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat de Sorin Ovidiu Vîntu.
 

Ultima oră
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit
21:54 - Florin Cîțu: În coaliție și eu, și Ludovic Orban susținem interesele PNL. Orice competiție e frumoasă – în economie reduce prețurile și crește oferta, în politică scoate cel mai bun lider la suprafață
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie