Schimbările climatice au un IMPACT mai mare asupra femeilor

Schimbările climatice au un IMPACT mai mare asupra femeilor

Schimbările climatice au un impact mai mare asupra persoanelor de sex feminin.

Femeile reprezintă 80% dintre persoanele afectate de aceste schimbări, informează BBC.

Acordul de la Paris din 2015 prevede o dispoziţie specifică pentru împuternicirea femeilor, recunoscând că acestea sunt afectate în mod disproporţionat.

Grupurile indigene nomade sunt in mod deosebit expuse riscului. De exemplu, odată cu sezonul uscat, lacul Ciad s-a retras, iar femeile sunt nevoite sa parcurgă o distanţă mult mai mare pentru a procura apă.
Indiferent de zona în care locuiesc, femeile sunt afectate, dar, în special, celor care se confruntă cu sărăcia şi au mai puţină putere socio-economică decât bărbaţii le este mai greu să se recupereze în urma dezastrelor care afectează infrastructura, locurile de muncă şi locuinţele.

Impactul fenomenelor meteorologice şi climatice este influenţat de structurile sociale. Dezastrele nu afectează toţi oamenii în mod egal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”