Scriitorul Mircea Cărtărescu avertizează: "Națiunea română este ostatica USL"

Scriitorul Mircea Cărtărescu avertizează: "Națiunea română este ostatica USL"

Scriitorul Mircea Cărtărescu a lansat, joi, un avertisment în privința stării politice din România și a diminuării libertății în contextul guvernării USL, potrivit EVZ.

Acesta consideră că națiunea română este ostaticul USL, modul de guvernare al actualei Puteri fiind halucinant și inacceptabil.

Nu e vorba de nici un fel de luptă politică, de conflict între palate, n-are nici o relevanţă cât de vinovaţi sunt foştii guvernanţi de starea actuală de fapte. Da, foştii guvernanţi sunt vinovaţi şi au plătit pentru asta, dar în cadrul jocului politic. Au pierdut puterea şi ultimele alegeri. Dar ei nu mai au nici o legătură cu distrugerea jocului politic, cu zecile de încălcări cinice ale Constituţiei, ale procedurilor parlamentare, cu sfidarea zi de zi a hotărârilor Curţii constituţionale, cu guvernarea prin ordonanţe de urgenţă dictatoriale„, a notat Cărtărescu.

Mircea Cărtărescu este poet, prozator, eseist, publicist şi critic literar. Acesta are numeroase premii acordate atât în ţară cât şi în străinătate. În 2010 a fost decorat cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler, prestigioasă decoraţie de cultură în Franţa.

Ultima oră
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome