SCUMPIRI pe bandă rulantă înainte de Paște: Preţul pâinii ar putea creşte cu 10% (VIDEO)

SCUMPIRI pe bandă rulantă înainte de Paște: Preţul pâinii ar putea creşte cu 10% (VIDEO)

Veşti proaste pentru români! Se anunţă scumpiri importante chiar înainte de Paşte. Patronii din industria de Morărit și Panificație anunţă că va creşte preţul pâinii. Aceştia susțin că sunt obligați să majoreze prețurile pentru că plătesc mai mult pentru cereale și utilități.

Franzelele, chiflele, dar şi covrigii sau cornurile vor fi mai scumpe începând din luna aprilie. Producătorii spun că nu au de ales şi că vor fi nevoiţi să crească preţul la pâine cu până la 10%.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

De vină pentru scumpiri ar fi şi situaţia internaţională. Importatorii se tem că recoltele din anul acesta vor fi mai mici decât în anii trecuți din pricina temperaturilor neobişnuite din timpul iernii.

„Există bulversarea pieţei la ora actuală. Deci nu se înţelege foarte bine direcţia, şi atunci de obicei într-o perioadă de genul acesta apar scumpiri. Utilităţile, salariile şi materiile prime vor împinge preţul înainte. Că vor fi cu 2 procente, 3 – 4 procente lucrul acesta se întâmplă indiferent de voinţa noastră”, a afirmat Sorin Mintea, preşedinte Romalimenta.

Pâinea ocupă un loc de bază în alimentaţia românilor. Datele arată că un român consumă peste 90 de kilograme de pâine pe an, multe peste media europeană.