Sebastian Ghiță: Codruța Kovesi minte cum respiră. Ce au făcut cu mine, falsificând probe, e o crimă (VIDEO)

Sebastian Ghiță: Codruța Kovesi minte cum respiră. Ce au făcut cu mine, falsificând probe, e o crimă (VIDEO)

Sebastian Ghiță o acuză pe șefa DNA Laura Codruța Kovesi că ”minte cum respiră”, susținând că nu sunt reale datele prezentate de aceasta în spațiul public, potrivit cărora instituția pe care o conduce are de recuperat un miliard de euro.

”E o minciună. Ne minte pe toți. (…) Ei supraevaluează aceste prejudicii ca să țină oamenii în închisoare. Mie mi-au cerut cât… noi dacă vindeam tot orașul Ploiești, nu strângeam bani câte prejudicii au calculat ăștia la DNA. Acesta e unul din motive. Celălalt este ca să se dea mari la bilanțuri. L-ați auzit pe Portocală cum spunea «domne, o să-i luăm banii, o să-l ardem ca pe șoareci, o să îi cercetăm familia, o să-i blocăm conturile». Și atunci înmulțesc cu oricât. Dacă ei găsesc o factură falsă sau mită sau ceva, ei nu mai spun «i-a dat Ion lui Vasile 10.000 de euro». Ei zic «prin factura de 1 milion, deci sechestrăm un milion, că e spălare de bani». Apoi vine Codruța și spune «eu am sechestrat un miliard». A sechestrat pe naiba. Minte. Minte cum respiră. E momentul să folosim cuvinte serioase. Ce au făcut cu mine, falsificând probe, e o crimă. Mai mult nu puteau decât să mă împuște. E o crimă să falsifici probe unui om, ca să îl păcălești pe judecător și să îl arestezi pe acel om. E o crimă”, a declarat Ghiță în cadrul interviului pe care i l-a acordat jurnalistului Ion Cristoiu, potrivit EVZ.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Fostul deputat a vorbit și despre reacția judecătorilor sârbi în momentul în care, susține el, le-a prezentat dovezi că în România s-ar fi falsificat probe.

”Gândiți-vă cum s-au uitat Ministerul Justiției sârbe, procurorii și judecătorii (sârbi – n.r.) când le-am dus dovezi că în țara mea s-au falsificat probe. Gândiți-vă cum și-au adus aminte de furia Aidei Popa, pe care au văzut-o etalânduse și agitându-se. A fost o videoconferință. Eu am participat la proceduri, și ea a fost într-unul din dosarele mele. Și a pledat foarte tare, în fața sârbilor, să mă țină arestat în baza acestor probe false. Și le-a explicat sârbilor cum tebuie să creăm un spațiu de siguranță și securitate în Europa, le-a mulțumit că mă fugăresc și sârbii pe aici. Și acum judecătorul sârb m-a chemat, s-a uitat peste aceste probe, și-a făcut cruce și m-a întrebat «doamna aceea agitată ce zice acum când vede că ți-a cerut arestarea pe baza unor probe false?»”, a mai spus Sebastian Ghiță.

Ultima oră
23:47 - CSU Craiova, eliminată și ea din Conference League într-o nouă seară catastrofală pentru fotbalul românesc
23:25 - Alexandru Mironov: E clar că inteligența de homo sapiens nu poate fi singura din univers. Oumuamua, cel mai bun exemplu de fenomen pe care nu îl putem înțelege (VIDEO)
23:21 - Dan Barna: Sunt colegi din Guvern de la care aş fi vrut ca unele proiecte să meargă ceva mai repede
22:56 - Shakira, acuzată de evaziune fiscală în Spania. Ce sumă ar fi evitat cântăreața să plătească
22:50 - Emil Boc, despre OUG privind împrumuturile de Trezorerie: Se adresează primăriilor mici și mijlocii, pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene sau naționale. Premierul a fost prompt (VIDEO)
22:41 - Mecanicul locomotivei responsabil pentru accidentul de la Fetești a fost reținut. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul incidentului
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad