Sechestru pe averea lui Adriean Videanu, în dosarul în care este anchetat pentru subminarea economiei naționale (VIDEO)

Sechestru pe averea lui Adriean Videanu, în dosarul în care este anchetat pentru subminarea economiei naționale (VIDEO)

Sechestru pe averea fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu. Conturile de la două bănci, patru apartamente şi o vilă sunt aşadar puse sub sechestrul anchetatorilor în dosarul în care Videanu este anchetat alături de Varujan Vosganian pentru subminarea economiei naţionale, potrivit unui comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Aflat luni la sediul DIICOT, Videanu a spus că că atât el, cât şi Varujan Vosganian sunt nevinovaţi.

Am constat că sunt o serie întreagă de documente care n-au fost la analiza cauzei aşa că încercăm să lămurim lucrurile. Părerea mea că ar fi o eroare să nu voteze pentru. E punctul meu de vedere. Şi politic dar şi legal”, a declarat Videanu la sediul DIICOT.

Prin  Ordonanţele din datele  de 24 şi 26 septembrie 2013, s-a dispus  instituirea sechestrului asigurator, până la concurenţa sumei de 277.000.000 lei, asupra următoarelor bunuri imobile aparţinând învinuitului Videanu Adriean: un imobil situat  în localitatea Snagov, judeţ Ilfov, 3 apartamente situate în municipiul Bucureşti, un apartament situat în localitatea Mamaia, judeţ Constanţa”, potrivit comunicatului DIICOT.

În cauză s-a mai dispus indisponibilizarea prin poprire a tuturor sumelor deţinute în conturile deschise la 2 unităţi bancare pe numele învinuitului precum şi a sumelor datorate acestuia cu titlul de dividende de către 2 societăţi comerciale. De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea sechestrului a unui număr de 66.906 acțiuni deținute de către înv. Videanu Adriean la trei societăți comerciale”, se mai arată în comunicat.

Averea lui Videanu, pusă sub sechestru

Embed:

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)