Sechestru pe averea lui Adriean Videanu, în dosarul în care este anchetat pentru subminarea economiei naționale (VIDEO)

Sechestru pe averea lui Adriean Videanu, în dosarul în care este anchetat pentru subminarea economiei naționale (VIDEO)

Sechestru pe averea fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu. Conturile de la două bănci, patru apartamente şi o vilă sunt aşadar puse sub sechestrul anchetatorilor în dosarul în care Videanu este anchetat alături de Varujan Vosganian pentru subminarea economiei naţionale, potrivit unui comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Aflat luni la sediul DIICOT, Videanu a spus că că atât el, cât şi Varujan Vosganian sunt nevinovaţi.

Am constat că sunt o serie întreagă de documente care n-au fost la analiza cauzei aşa că încercăm să lămurim lucrurile. Părerea mea că ar fi o eroare să nu voteze pentru. E punctul meu de vedere. Şi politic dar şi legal”, a declarat Videanu la sediul DIICOT.

Prin  Ordonanţele din datele  de 24 şi 26 septembrie 2013, s-a dispus  instituirea sechestrului asigurator, până la concurenţa sumei de 277.000.000 lei, asupra următoarelor bunuri imobile aparţinând învinuitului Videanu Adriean: un imobil situat  în localitatea Snagov, judeţ Ilfov, 3 apartamente situate în municipiul Bucureşti, un apartament situat în localitatea Mamaia, judeţ Constanţa”, potrivit comunicatului DIICOT.

În cauză s-a mai dispus indisponibilizarea prin poprire a tuturor sumelor deţinute în conturile deschise la 2 unităţi bancare pe numele învinuitului precum şi a sumelor datorate acestuia cu titlul de dividende de către 2 societăţi comerciale. De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea sechestrului a unui număr de 66.906 acțiuni deținute de către înv. Videanu Adriean la trei societăți comerciale”, se mai arată în comunicat.

Averea lui Videanu, pusă sub sechestru

Embed: