‘Christmas Music’, seri de concerte de neuitat, organizate de Primăria Sector 4 și Centrul Cultural pentru UNESCO (VIDEO)

'Christmas Music', seri de concerte de neuitat, organizate de Primăria Sector 4 și Centrul Cultural pentru UNESCO (VIDEO)

Primăria Sector 4, în colaborare cu Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO ,,Nicolae Bălcescu”, şi-a propus să continue seria evenimentelor culturale organizate cu ocazia sărbătorilor. Evenimentul cuprinde concerte de muzică clasică menite să încălzească sufletele ascultătorilor şi să aducă vraja sărbătorilor de iarnă, informează B1 TV.

Evenimentul „Christmas Music” este un proiect cultural prin care Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” își propune să aducă vraja sărbătorilor de iarnă și bucuria în ochii oamenilor, să trezească în suflete spiritul sărbătorilor și nevoia de a păstra tradițiile urbanizate, modernizarea fiind una dintre prioritățile Sectorului 4.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Evenimentul va cuprinde în desfășurarea lui concerte de muzică clasică, susținute de două trupe care vor aborda un repertoriu diversificat, compoziții specifice sărbătorilor de iarnă, care ne vor purta în lumea magică a Crăciunului.

Sărbătoarea Crăciunului a fost o sursă de inspirație pentru cea mai mare parte a compozitorilor de muzică clasică, ce s-au lăsat pătrunși de spiritul Crăciunului și au scris piese care au transmis starea de liniște și pace specifică.

Evenimentul a adus în faţa publicului pe Vladimir Catană, unul dintre cei trei contratenori care există în România.

Sărbătorile dau frumuseţe prezentului, prin faptul că aduc o atmosferă de celebrare. Ele pun împreună oameni care nu s-au văzut de mult, creeză emoţie, bucurie, spărgând pentru o clipă învelişul plicticos al obişnuinţei de fiecare zi. Ele devin nişte puncte de reper pentru existenţa noastră, marcând în timp clipele de repaus şi bucurie.

Una dintre principalele idei ale proiectului este aceea de a integra în activităţile recreative și distractive de petrecere a timpului liber şi consumul de muzică, conservarea și transmiterea valorilor morale, artistice și tehnice ale comunității, precum și ale patrimoniului cultural, național și universal.