Foști oficiali de rang înalt ai Securității, promovați la TVR și Radioul Public

Foști oficiali de rang înalt ai Securității, promovați la TVR și Radioul Public

Doi foști oficiali de rang înalt ai Securității au fost promovați, la sfârșitul săptămânii trecute, în emisiunii difuzate de Televiziunea Națională și de Radioul Public.

Sâmbătă seară a fost difuzată la TVR emisiunea ”Profesioniștii”, invitatul Eugeniei Vodă fiind Filip Teodorescu, fost colonel român de securitate, care a condus Direcția contraspionaj din Departamentul Securității Statului. Teodorescu a fost inculpat pentru participarea la reprimarea revoluției din 1989, de la Timișoara, însă ulterior a fost achitat.

Un invitat din același domeniu a fost prezent și duminică în cadrul emisiunii ”Repere spirituale”, de la Radio România Cultural. Este vorba despre general SRI în rezervă Aurel Rogojan, care a vorbit despre Iulian Vlad, ultimul şef al Departamentului Securtităţii Statului, activ în această funcţie între anii 1987 şi 1989. Unul dintre subiectele abordate în cadrul emisiunii a fost legat de rolul pe care l-a avut generalul Iulian Vlad în înființatrea și consolidarea Unității Speciale de Luptă Antiteroristă – USLA România, în strânsă colaborare cu RFG.