Șefa CSM, Simona Marcu: Traversăm o perioadă complicată, o perioadă în care ne-am confruntat şi ne confruntăm cu tot felul de probleme

Șefa CSM, Simona Marcu: Traversăm o perioadă complicată, o perioadă în care ne-am confruntat şi ne confruntăm cu tot felul de probleme
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Simona Marcu, șefa Consiliului Superior al Magistraturii, a subliniat, vineri, că perioada actuală este una ”complicată” și a transmis un mesaj de unitate din partea instituției pe care o conduce.

„Traversăm o perioadă complicată, o perioadă în care ne-am confruntat şi ne confruntăm cu tot felul de probleme. Mesajul pe care ar dori să-l transmită Consiliul Superior al Magistraturii, prin mijlocirea acestui eveniment, este un mesaj de unitate, este un mesaj care porneşte de la ideea, greu de contrazis, că sunt mai multe lucruri care ne apropie, care ne unesc decât lucruri care ne dezbină şi, nu în ultimul rând, de la ideea că nu trebuie să fim nişte epigonii ai glorioşilor noştri înaintaşi. Trebuie să încercăm să ne ridicăm la înălţimea vremurilor pe care le trăim”, a declarat Simona Marcu, la începutul unei conferințe care a avut loc în Sala Unirii din Alba Iulia, informează Agerpres.

Este vorba despre conferința „Centenarul Marii Uniri – o istorie a justiţiei moderne, de la unitatea naţională la diversitatea europeană”, la care a fost prezent și procurorul general al României, Augustin Lazăr.