Șefa Serviciului de Ambulanță București: Fişa bolnavului va fi transmisă electronic din ambulanţă la Urgențe

Șefa Serviciului de Ambulanță București: Fişa bolnavului va fi transmisă electronic din ambulanţă la Urgențe

Fişa bolnavului va fi transmisă electronic din ambulanţă la Unitatea de Primiri Urgenţe, astfel încât atunci când salvarea ajunge la spital, medicii să fie pregătiţi să intervină rapid, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, dr. Alis Grasu.

„Va fi un sistem care va ajuta mult bolnavii în stare critică. Doctorul Raed Arafat pune bazele unei fişe a pacientului transmisă în UPU. Noi (SABI – n.r.) am realizat împreună cu STS, până la un anumit nivel, un sistem de primire a fişei în ambulanţă. Încercăm să scurtăm timpul de alertare a echipajului şi, mai ales, timpul de ajungere la caz, apoi la spital. În final, fişa este primită în fomat electronic în ambulanţă, pe o tabletă, prin intermediul unui router, se completează cu alte date, iar în final aceeaşi fişă completată ajunge în UPU. Este o etapă la care se lucrează. Sperăm să fie funcţională cât mai curând”, a explicat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI), dr. Alis Grasu, potrivit Mediafax.

Potrivit managerului SABU, în prezent, în cazul unui pacient în stare critică, datele privind acesta sunt comunicate telefonic.

Tags:
Ultima oră